Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν τ.4

Όσα θάφτηκαν τ.4

«11 Μαρτίου 2010……κάηκε στο κρεβάτι της ηλικιωμένη στο Παγκράτι.

Άνδρες της Πυροσβεστικής βρήκαν απανθρακωμένη στις 05:10 το πρωί μια 86χρονη γυναίκα, στην κρεβατοκάμαρά της, μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο διαμέρισμα όπου διέμενε».

Η είδηση περνάει πάντα στο ψιλά αν και, αν δινόταν λίγo περισσότερη προσοχή, θα έπρεπε να τη βλέπουμε πρωτοσέλιδο, γιατί αφορά πλέον ένα μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών που ζουν μόνοι τους είτε σε χωριά, είτε σε μικρές πόλεις και ιδίως στην αχανή πρωτεύουσα…

Αν έδινε κανείς λίγη προσοχή παραπάνω θα αισθανόταν πόνο, θλίψη, αλλά και οργή για ό,τι παθαίνουν όλοι αυτοί οι μοναχικοί άνθρωποι.

 

Βρε τα νούμερα!

Κοίτα να δεις που τα βαρετά νούμερα, αποκτούν σε κάποιες στιγμές νόημα και ενδιαφέρον και από αριθμοί μπορούν να γίνουν επιχείρημα που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Ας παραθέσουμε λοιπόν μερικούς αριθμούς:

– Μόνο για το 2010, θα πληρώσουμε στον κ. Σαρκοζί 2,5 δισ. ευρώ για τις 6 γαλλικές φρεγάτες που θα προμηθευτούμε προς δόξα του δόγματος «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία».

– Οι περίπου 10.000 offshore εταιρίες ελληνικών συμφερόντων, διακινούν περίπου 500 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το ελληνικό δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 6 δισ. ευρώ.

-Ο Προϋπολογισμός

προβλέπει:

– Μηδέν ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

– 45 εκατομμύρια ευρώ από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών!

– 16 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση των εφοπλιστών!

– Τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος βρέθηκε σε έκθεση στο Λονδίνο και αγόρασε έναν πίνακα αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων.

– 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δισ. ευρώ ενώ άλλα 40 δισ. έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.

– Οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή(!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

– 300 δισ. ευρώ (όσο το έλλειμμα της χώρας) αυξήθηκε το ενεργητικό των ελληνικών Τραπεζών από το 2004 ως σήμερα.

Αν τα καλοκοιτάξεις όλα τούτα και άλλα τόσα, δεν σου έρχεται να πας στο Ταμείο του Πετσάλνικου και να καταθέσεις και το 13ο μισθό;

Καλύτερα κατέβα στη συγκέντρωση.

Σχόλια

Exit mobile version