Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν τ.14

Όσα θάφτηκαν τ.14

■ Σκληρή αλήθεια: Κατρακυλάς

Άλλο να το ακούς από τη κυβέρνηση, τη Ν.Δ., τον Καρατζαφέρη, τον ΣτροςΚαν και άλλο από ένα «δικό»σου.

«Σκληρές αλήθειες», μας λέει ο αριστερός Τρ. Δραβαλιάρης μέσα από την εφημερίδα που εργάζεται.

• Σκληρή αλήθεια, αλλά αλήθεια. H χώρα είχε ένα και μοναδικό δίλημμα: Eίτε να χρεοκοπήσει, είτε να επιλέξει τον δρόμο των επώδυνων λύσεων για επιβίωση.

• Σκληρή αλήθεια, αλλά αλήθεια. Στους 5,5 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου επιχειρούνται όσες αλλαγές είχε βάλει για 5,5 χρόνια στον καταψύκτη του πολιτικού κόστους ο K. Kαραμανλής.

• Σκληρή αλήθεια, αλλά αλήθεια. Aυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης – όχι το ΔNT. Mια κοινωνία στην οποία -για να αναφερθούμε σε ένα τελευταίο παράδειγμα- διαθέτει εκπαιδευτικούς που απειλούν να τορπιλίσουν τις εξετάσεις, επειδή η υπουργός Παιδείας αξιώνει πλήρες και όχι ωράριο πολυτελείας για εκπαιδευτικούς και αξιολόγησή τους. Και αφού μας λέει και άλλες «σκληρές αλήθειες» ο κ.Τριαντάφυλλος, στο τέλος μας λέει και τι πρέπει να γίνει για να το εμπεδώσουμε το θέμα και προφανώς για να στείλει και τα απαραίτητα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, διαπιστευτήρια

• «Tι μέλλει γενέσθαι; Πρώτον, πρέπει να γίνει απολύτως σαφές πως για να ξανα-πλουτίσουμε, πρέπει να φτωχύνουμε. Δεύτερον, η κυβέρνηση πρέπει να είναι άτεγκτη προς πάσα κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την ευλαβική τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας επί ποινή κυβερνητικής και κρατικής έξωσης, για κάθε κόλακα του λαού. Όποιος αναρωτηθεί για το αν τα εφαρμοζόμενα μέτρα είναι ή όχι εντός φυσιογνωμίας του ΠAΣOK, θα πρέπει να τον αναλαμβάνουν παιδοτρίβες για να του μάθουν πως χωρίς τη σωτηρία της πατρίδας δεν θα υπάρχει ούτε φυσιογνωμία ΠAΣOK, ούτε N.Δ., ούτε Aριστεράς.» Όντως, σκληρή η «αλήθεια» της κατρακύλας.

 

■ Και νόμιμο και ηθικό

Η Ευφροσύνη Αργυρίου-Σαρτζετάκη, είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, ιστορικός-αρχαιολόγος το επάγγελμα και εργαζόταν στο τμήμα Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

Τον Δεκέμβριο, λοιπόν, του 2007, συνταξιοδοτείται σε ηλικία 60 ετών και 35 χρόνια υπηρεσία από τη θέση της και επειδή τη σήμερον η ζωή είναι δύσκολη και, προφανώς, με τη σύνταξη και το εφ’ άπαξ τα έφερνε δύσκολα η πρώην «πρώτη κυρία», έψαχνε για δουλειά.

Μέσα σ` ένα μήνα τα κατάφερε. Στις 15 Ιανουαρίου 2008 η διευθύντρια του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Σας ανακοινώνουμε ευχαρίστως ότι, με το από 11 Ιανουαρίου 2008 Π.Δ., περίληψη του οποίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 15/15-01-2008 ΥΟΔΔ, διοριστήκατε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ …».

 

Πού διορίστηκε; Στο γραφείο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη. Στο γραφείο του άντρα της, δηλαδή, και επί Προεδρίας κ. Κάρολου

Παπούλια. Δεν μας σώζει τίποτα!

Σχόλια

Exit mobile version