Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν τ. 16

όσα θάφτηκαν τ. 16

Ορατή διαφορά.

«Καθήκον του συνεδρίου είναι η απεμπλοκή του κόμματος(ΣΥΝ) από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με τους εσωτερικούς του ανταγωνισμούς, τις πολιτικές του αντιπαλότητες και τις ιδεολογικές του αντιθέσεις.

Στον βαθμό που δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της πολιτικής ενότητας, της συλλογικότητας και της λειτουργίας του κόμματος».

Φ. Κουβέλης -Τα Νέα

 

«Απευθυνόμαστε στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φέρουν ευθύνη για το σήμερα.

Ας του δώσουμε πάλι πνοή με τη δημοκρατική συγκρότηση, με το μετωπικό σχέδιο, με τις ιδέες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η ψυχή του, όμως, είναι ζωντανή. Είναι η δική σας ψυχή».

Α. Αλαβάνος -ΣΠΟΡΤΙΓΚ

«Οι ενέργειές του (του Α. Αλαβάνου), μαζί με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν το ρήγμα του συμμαχικού σχήματος και μαρτυρούν σχεδιασμούς. Η ηγεσία του Συνασπισμού και η εσωκομματική πλειοψηφία δεν το βλέπει; Το βλέπει, αλλά δεν το αντιμετωπίζει και αποφεύγει -με ποιο άραγε πολιτικό σύνδρομο- να το αντιμετωπίσει. Εδώ βρίσκεται το λάθος της και η μεγάλη της ευθύνη.

Φ. Κουβέλης -Τα Νέα

 

«Αριστερά δεν είναι μόνο συλλογικότητες και πρόσωπα με τα παράσημά τους. Από την Εθνική Αντίσταση μέχρι τον Δεκέμβρη.

Αριστερά είναι ένας ανεκτίμητος, διαχρονικός και διατοπικός πλούτος αξιών, δράσεων και ιδεών.

Η Aριστερά, σήμερα, δεν κρίνεται με τις μικρές της ισορροπίες, επετηρίδες και τίτλους. Αλλά με την ικανότητά της ακόμα και να ανατρέψει τον εαυτό της για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ιστορίας».

Α. Αλαβάνος -ΣΠΟΡΤΙΓΚ

 

«Εξελίχθηκε δυστυχώς (ο ΣΥΡΙΖΑ), σε πολιτική συμμαχία ομάδων μέσα από τον ΣΥΝ και έξω από αυτόν κατά της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Σήμερα καταλήγει πια ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην λίγων εξαιρέσεων, σε μέτωπο εχθρικό προς τον ΣΥΝ, που μεθοδεύει την διάλυσή του. Αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσής μας το άμεσο σταμάτημα αυτού του δρόμου κατρακύλας προς την εξαφάνιση του ΣΥΝ. Όλες οι κινήσεις και οι τελευταίες πρωτοβουλίες του «Μετώπου» στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τα αρνητικά της πορείας που εξέθεσα παραπάνω».

Α. Φιλίνη- ΑΥΓΗ

 

«Δεν θα δεχτούμε να ακυρωθεί αυτό το εγχείρημα (ο ΣΥΡΙΖΑ) από την διαμόρφωση και ταυτόχρονη δημόσια εκφώνηση ριζικά διαφορετικών πολιτικών σχεδίων που, μερικές φορές, φτάνουν σε αριστερές παραδοξότητες και γραφικότητες, όπως για παράδειγμα η πρόταση για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ή για την αναδιαμόρφωση της σημερινής Aριστεράς ως νέου ΕΑΜ, απέναντι σε δυνάμεις κατοχής που μας περιτριγυρίζουν και σε δοτούς δοσίλογους κυβερνήτες».

Α. Τσίπρας -Κυριακάτικη

 

Αυτά και καλό Συνέδριο!

 

Τυμβωρυχεί ο Σωκράτης

Σχόλια

Exit mobile version