Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Όπως στην υποσαχάρια Αφρική κ. Λοβέρδο;

Όσα θάφτηκαν: Όπως στην υποσαχάρια Αφρική κ. Λοβέρδο;

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο ο υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, διεξήγαγε συζητήσεις με τις γερμανικές Αρχές για… αποστολή με οργανωμένο τρόπο(!) Ελλήνων νέων γιατρών, ώστε να κάνουν εκεί την ειδικότητά τους και, μάλιστα, ο κ. υπουργός προέβη σε ανακοινώσεις λέγοντας πως «αυτό είναι λογικό, αφού η Ελλάδα έχει πληθώρα γιατρών, ενώ η Γερμανία έλλειψη». Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στις 18/01.

Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό! Το υγειονομικού δελτίο των ημερών, από το πολύ ενημερωτικό και μαχητικό site Ygeianet, είναι δελτίο κατεδάφισης του ΕΣΥ: Η Νευροχειρουργική Κλινική της Αλεξανδρούπολης κλείνει γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου οι γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν τους ήδη νοσηλευόμενους και αντιμετωπίζουν μόνο επείγοντα, στην Πάτμο έχει απομείνει ένας μόνο -κι αυτός ανειδίκευτος- αγροτικός γιατρός, στην Αθήνα δίνεται εντολή σε καρδιολόγους από το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσουν στο Αγ. Σοφία για να καλύψουν κενά, ενώ εκατοντάδες νοσηλευτές των ΜΕΘ, αφού έληξαν οι δίχρονες συμβάσεις τους καλούνται, για να μην κλείσουνε δεκάδες κρεβάτια, να δουλεύουν με το μήνα, με μπλοκάκι!
Ο Α. Λοβέρδος, ακάθεκτος, ανοίγει νέους δρόμους. Αφού, σου λέει, θα αφαιμάξουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας αυτή την έρημη χώρα, γιατί να πάνε άχρηστα τα ράκη του ανθρώπινου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού; Γιατί να μην τα διοχετεύσουμε οργανωμένα σαν φτηνή εργατική ύλη στους «φίλους μας», τους Γερμανούς; Αφού φεύγουν, που φεύγουν, να μη «βοηθήσει» και το κράτος; Σωστός είσαι υπουργέ, για άλλη μία φορά.
Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει: «Ενισχύεται με τον πιο επίσημο τρόπο το ήδη πολύ μεγάλο κύμα ιατρικής μετανάστευσης και απορφάνισης της ελληνικής ιατρικής από ολόκληρες γενιές γιατρών… Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία. Στη Γερμανία επίκειται μεγάλη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών και τη μείωση των εφημεριών. Το ζήτημα αυτό θα είναι επί τάπητος για τα επόμενα χρόνια.
Προφανώς ο κ. Λοβέρδος και οι Γερμανοί ομόλογοί του σχεδιάζουν την… προμήθεια της Γερμανίας με φτηνή εισαγόμενη ιατρική εργασία για πολλές δεκαετίες, έτσι ώστε αυτή να «ανταγωνίζεται» την εγχώρια». Και καταλήγει: «Επισημαίνουμε πως η ιατρική και νοσηλευτική μετανάστευση θεωρείται, παγκοσμίως, δείκτης αθλιότητας για τη χώρα προσέλευσης, με αφορμή την κατάσταση στις χώρες της… υποσαχάριας Αφρικής! Εκεί θέλουν να μας καταντήσουν οι εγκέφαλοι της τρόικας Ε.Ε. – ΕΚΤ- ΔΝΤ και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους (η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ).
Δεν θα τους το επιτρέψουμε!»

 

Σχόλια

Exit mobile version