Αρχική στήλες Διπλή ταρίφα: Ψυχίατροι και… πεταλούδες

Διπλή ταρίφα: Ψυχίατροι και… πεταλούδες

Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου.

Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους απεργούς στη Χαλυβουργία που τους ξέχασα στα γραπτά μου. Η ψυχή μου είναι κοντά τους και θα προσπαθήσω να βρεθώ κοντά τους, να τους ευχηθώ για τις γιορτές, για νίκη στον αγώνα τους που είναι και δικός μας. Τους είδατε πιστεύω τους «αρχηγούς» του ΠΑΣΟΚ, ένας-ένας γίνεται αντιμνημονιακός.
Που λέτε, από πληροφορίες του ταξιτζή, ο Βενιζέλος έχει πάρει το δαχτυλίδι του ΠΑΣΟΚ και η συμφωνία είναι ότι όταν οι υπόλοιποι «αρχηγοί» βγουν στο Ζάππειο για δηλώσεις, ο Γιωργάκης με τον Ρέλλο θα τους πετάνε φραπέδες!
Με αυτά που συμβαίνουν στα μέτωπα της Αριστεράς ένας ψυχίατρος είναι απαραίτητος! Τι έλεγαν οι πλατείες πελάτες μου; «Να φύγουν όλοι, τρόικα, κυβέρνηση και παλιό κατεστημένο». Πού οδηγούν οι κινήσεις των κομμάτων και κύρια της Αριστεράς; «Να μείνουν όλοι και το δικό μας μαγαζί λίγο ανεβασμένο». Τώρα στην ΑΣΟΕΕ τα πράγματα ήταν και θετικά και αρνητικά. Με τρία-τέσσερα μέτωπα της Αριστεράς πήγαμε, με καμιά δεκαριά φύγαμε. Το θετικό ήταν ότι προσήλθαν καινούριες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στο διάλογο! Και η ωραία στιγμή του συνεδρίου, στο βήμα ο ταξιτζής: Σύντροφοι ο τίτλος της ομιλίας μου είναι: «Λίγο πριν απ’ τον ψυχίατρο»! Από κάτω οι σύντροφοι: «Εμείς είμαστε μετά τον ψυχίατρο»! Γέλια! Σε λίγο στο βήμα ο σύντροφος Αλαβάνος: «Εγώ σύντροφοι είμαι 20 χρόνια μετά την ψυχίατρο (γυναίκα του)». Θέλετε καλύτερη απόδειξη ότι η Αριστερά, σύντροφοι, νοσεί και ο γιατρός της είναι ο ψυχίατρος! Και επειδή ο κόσμος έχει φθάσει στην εξαθλίωση, κάνουμε έκκληση, ο ταξιτζής, οι πελάτες του, η πρωτοβουλία των Αμπελοκήπων: Να πάνε σε διάλογο οι δυνάμεις της Αριστεράς και της προόδου, πριν βρεθεί ο «λοχίας» και πάρει την «παρτίδα» και μας στείλει να φτιάξουμε το Μέτωπο Μακρονήσου, Γυάρου, Ικαρίας και λοιπής άγονης γραμμής! Και ελλείψει πλοίου, στο δρομολόγιο θα μπει το ψαροκάικο του καπετάν Ανδρέα!
Βλέπετε πώς απλώνεται η πείνα και τα συσσίτια; Ο μικρός μουσικός (5-6 χρονών) έξω από τον φούρνο παίζει το ακορντεόν του περιμένοντας βοήθεια στο αναποδογυρισμένο καπέλο του. Ο ταξιτζής ζυγώνει και μη έχοντας κέρμα τού δίνει καραμέλες. Αυτός σταματάει και ανοίγει μια χαρούμενος. Μια κυρία βλέποντας τη σκηνή ζυγώνει και ρίχνει ένα πεντάευρω στο καπέλο του μικρού. «Ο πεταλούδας» το βλέπει, πετάγεται πάνω, βουτάει το πεντάευρω, πετάει το καπέλο ψηλά και φεύγει «πετώντας». Καλή τύχη ρε πεταλούδα σε αυτόν τον κόσμο που «φύτρωσες» και σηκώνεις βάρη που δεν σου ανήκουν!
Αγάπη και φροντίδα στους «πεταλούδες» αυτού του κόσμου πελάτες μου. Και αν δεν είπατε τα κάλαντα μικροί, πείτε τα με τα παιδιά σας, μπας και βγει και κανένα χαράτσι!
Με τη φροντίδα του Εθνικού Ωδείου:
Κάλαντα Ικαρίας
«Άγιος Βασίλης έρχεται ‘πο πίσω από το καμάρι
Βαστάει μυτζήθρες και τυριά, βαστάει κι ένα γκινάρι
Βάλτε μας κρασί να πιούμε και του χρόνου να σας πούμε
Κι αν έχεις κόρην όμορφη, βάλτηνε στο ζεμπίλι
Και κρέμασε την ψηλά να μην την φαν’ οι ψύλλοι
Βάλτε μας κρασί να πιούμε και του χρόνου να σας πούμε
Σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε, καράβια ειν’ ασημένια
Του χρόνου σαν και σήμερα, να ‘ναι μαλαματένια.
Βάλτε μας κρασί να πιούμε και του χρόνου να σας πούμε
Και του χρόνου να σας πούμε βάλτε μας κρασί να πιούμε».
Χρόνια Πολλά!
Φιλάκια, ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς
Σχόλια

Exit mobile version