Αρχική κοινωνία εργασία Χώροι δουλειάς τ. 23

Χώροι δουλειάς τ. 23

Κινητοποιήσεις για το ξεπούλημα του ΤΤ – Ενωτική απεργία στις Αττικές εκδόσεις

Κινητοποιήσεις για το ξεπούλημα του ΤΤ

Με νέα 24ωρη απεργία την περασμένη Τετάρτη (21/7) αντέδρασαν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου στο σκηνικό πώλησης που στήνεται με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο (33%) μαζί με το αντίστοιχο ποσοστό (77,31%) στην Αγροτική Τράπεζα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν «ενωμένοι και αποφασισμένοι για ένα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα», όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου τους, ενώ κατηγορηματικά απορρίπτουν κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης: «δεν θα επιτρέψουμε στους ιδιώτες τραπεζίτες να βάλουν χέρι στη λαϊκή αποταμίευση». Την απόφαση αυτή διατράνωσαν και με μια μαζική και πολύ μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και της ΟΤΟΕ πέτυχαν να συναντηθούν μόνο με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος αρκέστηκε να τους πει ότι «το οικονομικό επιτελείο δεν έχει διαμορφωμένη θέση για το τραπεζικό σύστημα».

Ενωτική απεργία στις Αττικές εκδόσεις

Μια επιτυχημένη στάση εργασίας με συγκέντρωση εργαζομένων, παρουσία σωματείων, πανό και συνθήματα έγινε για πρώτη φορά στις Αττικές Εκδόσεις του Θ. Φιλιππόπουλου. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (που τυγχάνει και πρόεδρος των εκδοτών περιοδικού τύπου) έχει ανοίξει το χορό των απολύσεων, επικαλούμενος πτώση διαφημιστικών εσόδων. Η απάντηση με 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 19/7 από τα σωματεία των δημοσιογράφων (ΕΣΠΗΤ), των υπαλλήλων (ΕΠΠΗΤ) και των τεχνικών (Ένωση Λιθογράφων), η μαζική συγκέντρωση έξω από την επιχείρηση, τα πανό που αναρτήθηκαν έξω από την επιχείρηση, η παρουσία εκπροσώπων από σωματεία και εργαζόμενους στα ΜΜΕ ήταν ένα πρώτο «σοκ» για τον εκδότη και ταυτόχρονα μια προειδοποίηση σε όλους τους συναδέλφους του ότι οι εργαζόμενοι στον τύπο δεν θα ανεχθούν άλλες απολύσεις. Η κλιμάκωση με νέα συνέλευση των εργαζομένων την επόμενη μέρα στην επιχείρηση και η επιμονή στο αίτημα της ανάκλησης των απολύσεων και δέσμευσης για σταμάτημά τους, φαίνεται να προβληματίζει την εργοδοσία, που ζήτησε μια παράταση μέχρι την Τρίτη για να απαντήσει.

Σχόλια

Exit mobile version