Αρχική πολιτική Χωματερή της Ευρώπης

Χωματερή της Ευρώπης

Η Ελλάδα έχει επιλεγεί (και λόγω της γεωγραφικής της θέσης) να γίνει μια τεράστια αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, να λειτουργήσει ως μεγάλος κυματοθραύστης των μεταναστευτικών ροών, που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις.

Επιχειρείται να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερο κάδο ανθρώπων – «σκουπιδιών».  Ταυτόχρονα με τα μεταναστευτικά κύματα, πολλαπλασιάζονται και οι ανθρώπινες χωματερές μέσα στη χώρα. Η ανεργία εκτινάσσεται, η ακρίβεια και οι λογαριασμοί κάνουν το βίο αβίωτο σε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι τροϊκανοί ετοιμάζουν νέες «ρυθμίσεις» με πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, νέων φόρων, περαιτέρω μειώσεις μισθών για να σωθεί η ευρωπαϊκή… παρτίδα. Η χρεοκοπία της χώρας –ανοικτή η καλυμμένη, ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη- προωθείται και μέσα από την μετατροπή του πειραματόζωου σε χωματερή της Ευρώπης.
Απαιτείται τώρα να νομιμοποιηθούν όσοι εργάζονται και ζούνε χρόνια στην Ελλάδα. Να δοθούν χαρτιά σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς άλλες χώρες. Να καταγγελθεί το απαράδεκτο Δουβλίνο II που υπόγραψε ο Σημίτης. Να γυρίσουν όλα τα εκστρατευτικά ελληνικά σώματα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Από αυτά τα στοιχειώδη μπορεί να ξεκινήσει μια άλλη φάση για την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Σχόλια

Exit mobile version