Αρχική πολιτική «Χρυσή» χείρα βοηθείας στο σύστημα

«Χρυσή» χείρα βοηθείας στο σύστημα

Την ώρα που οι παιδικοί σταθμοί καταρρέουν, οι Χρυσαυγίτες δείχνουν τα βρέφη των μεταναστών  Αστραπιαία(!) η ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών στην ερώτηση Παναγιώταρου. Του Μάριου Διονέλλη

Τον πραγματικό ρόλο της ως βολικό εργαλείο του συστήματος επιβεβαιώνει η Χρυσή Αυγή, μέσω της ερώτησης σχετικά με την εθνικότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Η οργάνωση κάνει τα στραβά μάτια για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης των παιδικών σταθμών, τις ελλείψεις προσωπικού και τις συνεχείς αυξήσεις των τροφείων από τους δήμους και δείχνει ως πηγή του κακού τα παιδιά των μεταναστών που συμβιώνουν με τα Ελληνόπουλα στους παιδικούς σταθμούς.  
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, στην αρχή του Οκτώβρη ζητά από τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να τον πληροφορήσουν για τον ακριβή αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και μάλιστα με… εξειδικευμένη κατάσταση ανά χώρα προέλευσης. Η ερώτηση Παναγιώταρου δίνει με σαφήνεια το μήνυμα του αποκλεισμού των παιδιών των μεταναστών, ενώ ο ίδιος έχει ήδη από την προεκλογική περίοδο δώσει το στίγμα των προθέσεών του αλλά και της οργάνωσης που εκπροσωπεί. Είχε αναφέρει τότε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής ότι αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στο δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους.

Ακαριαία αντίδραση
Ακόμα, όμως, και αν θεωρηθεί προβλέψιμη η τακτική της Χρυσής Αυγής, αυτό που σίγουρα εκπλήσσει είναι η ακαριαία αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών. Με έγγραφο του υπουργού Ευρ. Στυλιανίδη, ήδη από την ίδια μέρα (1 Οκτώβρη) της ερώτησης Παναγιώταρου, ζητείται από όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να στείλουν αναφορά για τον αριθμό των παιδιών Ελλήνων και αλλοδαπών ανά περιφέρεια. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα από την Κρήτη, καθώς ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης, την επόμενη ακριβώς ημέρα (2/10) έστειλε σχετικό έγγραφο σε όλους τους δήμους του νησιού, ζητώντας τα σχετικά στοιχεία και μάλιστα… αυθημερόν. «Η κίνηση του κρατικού μηχανισμού ήταν ακαριαία. Μακάρι να ήταν αντίστοιχη και όταν ζητούνται στοιχεία για την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό των παιδικών σταθμών», λέει στον Δρόμο ο Μιχάλης Μαχαιράς, δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και μέλος του φορέα ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, του νομικού προσώπου που είναι αρμόδιο για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών στον Δήμο.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου φορέα αποφάσισε να αρνηθεί την αποστολή στοιχείων προς την περιφέρεια. Η επικεφαλής της παράταξης Πολίτες εν Δράσει Ιεράπετρας, Αλίκη Ξανθάκη, σε δήλωσή της προς τον υπουργό Εσωτερικών υπενθυμίζει τη διάταξη του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με την οποία «οι Δημοτικές Αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Αντιδράσεις ανά την Ελλάδα
Η «απαντητική» επιστολή που έφτασε από την Ιεράπετρα στο γραφείο του κ. Στυλιανίδη, του υπενθυμίζει πόσο έχει πληρώσει η περιοχή τον εφιάλτη των φασιστικών ιδεολογιών με το κείμενο των Κρητικών να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: «Δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλλετε στη μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και “ανεπιθύμητους”, ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής».
Ανάλογη απάντηση πήρε ο υπουργός Εσωτερικών και από τον Βύρωνα. Η ανεξάρτητη αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου κάνει λόγο για κλιμακούμενη ρατσιστική και αντιδημοκρατική πολιτική που δεν πρέπει να περάσει. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο ελληνικός λαός που έχει εκατομμύρια παιδιά του να ζουν σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν πρέπει να δεχθεί αυτή τη νεοναζιστική πολιτική και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη Χρυσή Αυγή. Είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού και κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας να μπορούν, ισότιμα, να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης». Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» και η «Ανθρώπινη Πόλη» καταγγέλλουν τις διακρίσεις που υποκρύπτει η ερώτηση Παναγιώταρου, ενώ ασκούν δριμεία κριτική στη διοίκηση του Δήμου (Γ. Κουράκης) που έσπευσε να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία που ζητήθηκαν. Αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους δήμους σε όλη την Ελλάδα, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Επίσημη «κωλοτούμπα» μετά την κατακραυγή  
Σε άτακτη υποχώρηση τράπηκε η Χρυσή Αυγή μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος για τις ζητούμενες λίστες των παιδικών σταθμών. Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 11 Οκτώβρη η οργάνωση καταγγέλλει τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «όργιο ψευδολογίας». Ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά».
Ωστόσο αδιάψευστος μάρτυρας παραμένει η δήλωση του ίδιου του Ηλ. Παναγιώταρου περί «εκδίωξης» των παιδιών των μεταναστών από τους σταθμούς, για την οποία όπως δηλώνει τώρα η οργάνωση θα γίνει χωρίς ευτυχώς να… χτυπηθούν τα παιδιά.   Η Χρυσή αυγή προχωρά ένα ακόμα βήμα απειλώντας με νομικά μέτρα τα μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν το θέμα. Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση καταλήγει: «Όσοι ψεύτες αναπαράγουν αυτές τις αθλιότητες έχουν ποινικές ευθύνες και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

 

Με ξεχωριστή σπουδή έτρεξε το υπ. Εσωτερικών να εξυπηρετήσει το μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, Ηλ. Παναγιώταρο. Τον άνθρωπο που την Πέμπτη στη διαμαρτυρία παραθρησκευτικών οργανώσεων για τη θεατρική παράσταση Corpus Christi συμμετείχε ενεργά και καταγράφηκε (η φωτο είναι από το σχετικό βίντεο) να χρησιμοποιεί ωρυόμενος την… γαλλικήν προσφωνώντας, ανάμεσα σε άλλα, τους συντελεστές της παράστασης «γαμημ… αλβανικές κωλοτρυπίδες». Ο συγκεκριμένος έχει ψηφιστεί και εκλεγεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και δείχνει «έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών που αποκλείονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Σχόλια

Exit mobile version