Αρχική κοινωνία εργασία «Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία»

«Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία»

Οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν τον αγώνα τους, συμπληρώνοντας δύο μήνες απεργίας. Η πρόταση της εργοδοσίας στην τριμερή συνάντηση που έγινε στις 21/12, παρουσία του υπουργού Εργασίας, αν και έδειξε σημάδια υποχώρησης, δεν ικανοποιεί τους απεργούς.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης συμφώνησαν να αποσύρουν την πρόταση για εφαρμογή 5ωρου ή εκ περιτροπής εργασίας και πρότειναν να δοθούν άδειες 20 ημερών τον Ιανουάριο σε εργαζόμενους, με το υπουργείο να προσφέρει βοήθεια με επιδότηση του μισθολογικού κόστους.
Όμως, επέμειναν μέχρι τέλους να μη δεχτούν την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων, αλλά μόνο ενός μέρους από αυτούς. Το σωματείο των εργαζομένων δεν αποδέχτηκε αυτή την πρόταση και όπως τόνισε ο πρόεδρος, Γιώργος Σιφωνιός, στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους που με τις οικογένειές τους παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετράωρης συνάντησης έξω από το υπουργείο Εργασίας: «Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εμείς αδιάλλακτοι, αλλά η εργοδοσία».
Οι απεργοί συνεχίζουν, έχοντας ξεσηκώσει ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που έχει εκφραστεί με την καθημερινή παρουσία ανθρώπων όλων των ηλικιών στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, αλλά και τις πορείες και άλλες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Η πρόταση του σωματείου των απεργών για κήρυξη παναττικής απεργίας από τα εργατικά κέντρα του Λεκανοπεδίου, βρήκε απήχηση στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για 24ωρη απεργία, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

 

Σχόλια

Exit mobile version