Αρχική πολιτική αριστερά Χρειαζόμαστε έναν Μάη του ’68 με τα χρώματα του 21ου αιώνα

Χρειαζόμαστε έναν Μάη του ’68 με τα χρώματα του 21ου αιώνα

Δήλωση του Ολιβιέ Μπεζανσενό, εκπροσώπου του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος Γαλλίας (ΝΡΑ)

Πίσω από τη μεταρρύθμιση των συντάξεων υπάρχει η βαθιά απόρριψη του Σαρκοζί και της κυβέρνησής του, της πολιτικής του που χτυπάει ασταμάτητα τους μισθωτούς και τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, που καταστρέφει τις δημόσιες υπηρεσίες και επιφυλάσσει για τους πιο πλούσιους φορολογικά δώρα  και φοροαπαλλαγές. Χωρίς να ξεχνάμε, βεβαίως, τις αστρονομικές συντάξεις και τις τζάμπα μετοχές για μια χούφτα προνομιούχων.
Μετά τη 12η του Οκτώβρη και τα 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές της, η απεργία συνεχίζεται στους σιδηροδρόμους, στο μετρό, στα διυλιστήρια και στα λιμάνια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πολλά σχολικά συγκροτήματα. Αλλού, στάσεις εργασίας και μπλοκαρίσματα αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα των μισθωτών να μην υποκύψουν.
Οι νέοι, μαθητές και φοιτητές, κινητοποιούνται μαζικά και είναι όλο και περισσότεροι στις διαδηλώσεις. Κατάλαβαν καλά πως είναι το μέλλον τους που διακυβεύεται.
Μια συνολική εξέγερση είναι σε εξέλιξη. Για να νικήσουμε αυτή την κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την περιφρόνηση και την καταστολή για να αποτρέψει τη σύζευξη  των εργαζομένων και της νεολαίας, για να τους κάνει να σιωπήσουν, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι το 1995 ή το 2003.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας Μάης του ’68 με τα χρώματα του 21ου αιώνα.
(Μετάφραση Γ. Μητραλιάς)

Σχόλια

Exit mobile version