Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Χρέος μας η αντίσταση, δύναμή μας η αλληλεγγύη

Χρέος μας η αντίσταση, δύναμή μας η αλληλεγγύη

Στις 24-26/9 το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης.

Από τις 24 έως τις 26 του Σεπτέμβρη διοργανώνεται στο πάρκο νέας παραλίας –πάρκο των σκύλων – το φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης. Με στόχο να γεμίσει ο αέρας της πόλης με μελωδίες, χρώματα, γεύσεις, ρυθμό, αλλά και φωνές αγωνιστικές. Φωνές ανατρεπτικές, αλληλέγγυες, φωνές αντίστασης. Σε ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΝ αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που το μπλοκ εξουσίας με όλα τα μέσα του προσπαθεί να μας πείσει για αναγκαίες περικοπές στα όνειρα και τις ανάγκες μας εμείς απαντάμε ότι το μόνο δημόσιο χρέος που έχουμε είναι να τους στείλουμε από εκεί που ‘ρθαν. Διοργανώνουμε συζητήσεις, εκθεσιακούς χώρους και φωνάζουμε δυνατά ότι χρέος μας δεν είναι να σώσουμε την κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας, αλλά να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη».

Ο γραμματέας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης Γιώργος Δαφνής αναφερόμενος στη συγκυρία μέσα στην οποία διεξάγεται το φεστιβάλ δηλώνει στο Δρόμο ότι «σήμερα, σε συνθήκες εμπορευματοποίησης κάθε μορφής τέχνης, σε μια εποχή που η κυριαρχία της αγοράς θέλει κάθε πολιτισμική και καλλιτεχνική δραστηριότητα να ακολουθεί τους δικούς της όρους, εμείς φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στον κόσμο και κυρίως στη νεολαία της πόλης μια πολιτιστική αντιπρόταση. Φιλοδοξούμε να δώσουμε βήμα σε νέους δημιουργούς, να προωθήσουμε μια εναλλακτική κουλτούρα και έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και να εμπνευστούμε. Θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε ερεθίσματα, τόσο όσον αφορά την πολιτική σκέψη, όσο και την οποιαδήποτε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Περιμένουμε, λοιπόν, όλον τον κόσμο στο πάρκο νέας παραλίας για να πλημμυρίσουμε το χώρο με άτομα και συλλογικότητες που αντιτίθεται ευθέως στο κυρίαρχο πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ζωής που θέτει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους».
Στο φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, στις οποίες θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κούτρας, Υπόγεια Ρεύματα, Χαϊνηδες και Φωτεινή Βελετσιώτου. Παράλληλα, στο χώρο του φεστιβάλ θα γίνονται συζητήσεις γύρω από τους θεματικούς άξονες Κόσμος-Ελλάδα-Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ και θα λειτουργούν μεταναστευτικές κουζίνες με γεύσεις του κόσμου.
Λ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version