Αρχική πολιτισμός Χορεύοντας τον Οκτώβρη

Χορεύοντας τον Οκτώβρη

Ένας Οκτώβρης γεμάτος χορό ξεκίνησε και συνεχίζει στον πολυχώρο «Booze Cooperativa», από την ομάδα «team progressive». Χορευτικές ομάδες απ’ την Ελλάδα αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή και παρουσιάζουν τις χορευτικές τους δημιουργίες, στο πλαίσιο του Athens Video Dance Project που έχει ήδη ξεκινήσει από την πρώτη του μήνα.
Πρόκειται για προβολές video χορογραφιών που διαρκούν από 1΄ έως και 20΄ ενώ, συνολικά, δεν ξεπερνάνε τη μία ώρα. Η κίνηση του σώματος, ως μια καλλιτεχνική έκφραση της ψυχής, ο ρυθμός που ενέχουμε, αυτός της καρδιάς μας, του βήματός μας, των ήχων της καθημερινότητας, του ρολογιού, της κόρνας, εμπνέουν χορευτικές δημιουργίες με ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και μουσική υπόκρουση.  Άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο που χορεύουν σε ασφυκτικά δωμάτια, σε δρόμους, σε ερημικά τοπία, σε ταράτσες, σε παγκάκια, μοιάζουν να σταματάνε το χρόνο, γιατί κάτι θέλουν να μας πουν (χωρίς λόγια), κάτι διαφορετικό στον καθένα, μ’ έναν εναλλακτικό αλλά πλήρως αυθεντικό τρόπο. Οι προβολές γίνονται κάθε μέρα γύρω στις έξι και αμέσως μετά προβάλλονται σε επανάληψή. Ακολουθούν performances, προβολές φωτογραφιών, μικρού μήκους ταινίες και ομιλίες, σχετικές πάντα με το χορό ενώ εικαστικές εγκαταστάσεις πλαισίωνουν, καθ’ολη τη διάρκεια το φεστιβάλ.
Κάθε Παρασκευή το πρόγραμμα αλλάζει και προβάλλονται διαφορετικές δημιουργίες. Από χθες και μέχρι την Πέμπτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε χορευτικές δημιουργίες ομάδων από Ελλάδα, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισραήλ. Αμέσως μετά ακολουθεί η ταινία χορού Fruhlingsopfer και video installation performance με τίτλο Κ26. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Λίνα Φούντογλου

Σχόλια

Exit mobile version