Δόγμα μηδενικής ανοχής απέναντι στον αγώνα εργαζόμενων και πολιτών για τη ΛΑΡΚΟ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και πολίτες της Λοκρίδας συγκεντρώθηκαν χθες Παρασκευή στον κόμβο του Μαρτίνου, στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, με στόχο να πραγματοποιήσουν ολιγόωρη, ειρηνική, συμβολική κατάληψη του οδικού δικτύου. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ. Στο πλευρό τους και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης και Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.
Από την πρώτη στιγμή ήταν κατανοητό ότι θα εφαρμοστεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζουν οι τροϊκανές κυβερνήσεις για να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Έξι κλούβες με ΜΑΤ περιόριζαν έως απέτρεπαν την κίνηση στην είσοδο και έξοδο του κόμβου, ενώ οι υπεύθυνοι σε κάθε τόνο δήλωναν ότι δεν θα επιτραπεί η κατάληψη του οδοστρώματος και η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές
Στην προσπάθεια των εργαζόμενων και των πολιτών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης και να καταλάβουν το οδόστρωμα και παρά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστών, αναίτια άρχισε εντατική ρίψη δακρυγόνων και επιθέσεις σε διαδηλωτές.
Η επιμονή των ΜΑΤ να διαλύσουν την κινητοποίηση οδήγησε σε ψέκασμα με χημικά οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων, τραυματισμούς εργαζόμενων και κατοίκων, ενώ ακόμα και ο βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης στην προσπάθειά του να συνδράμει, ως γιατρός, στην περίθαλψη τραυματία απετράπη βίαια. Εφτά διαδηλωτές συνελήφθηκαν και μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις βουλευτών και αυτοδιοικητικών αφέθησαν ελεύθεροι στο τέλος της κινητοποίησης.
Οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία, προβληματισμένοι και οργισμένοι από την αντιμετώπιση της αστυνομίας, προσανατολίζονται, πλέον, σε νέες λαϊκές συνελεύσεις με αγωνιστική διάθεση για κλιμάκωση και συντονισμό όλων των μορφών αγώνα, ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας και την υποβάθμιση της περιοχής.

«Το ξεπούλημα δεν θα περάσει»
Οι βουλευτές Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς, αναφερόμενοι στο συμβάν σε κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν:
«Καταγγέλλουμε την πολική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την εκτροπή αυτή […]
Κανένα σχέδιο εκτροπής και εκφασισμού της κοινωνίας, καμία προσπάθεια καταστολής των αγώνων και τρομοκράτησης του λαού δεν πρόκειται να αποτρέψει την ανατροπή της τροϊκανής αντιλαϊκής κυβέρνησης.
Το ξεπούλημα του δημόσιου και εθνικού πλούτου και η επίθεση στον κόσμο της εργασίας θα αποτραπούν από τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας!»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!