Αρχική κοινωνία Χατίρια της Όλγας στους «γουρουνάδες»

Χατίρια της Όλγας στους «γουρουνάδες»

Bέλη από δημάρχους, αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. Του Μάριου Διονέλλη

Με προκλητικό τρόπο υπέκυψε στις πιέσεις των επιχειρηματιών η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας πίσω στο θέμα του ελέγχου και της πάταξης της αυθαιρεσίας που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το θέμα αφορά τον έλεγχο των επιχειρήσεων ενοικίασης τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων (τις γουρούνες), που κατακλύζουν κατά χιλιάδες τις αστικές περιοχές κοντά στις παραλίες, κάνοντας αφόρητη τη ζωή των μόνιμων κατοίκων.
Όπως καταγγέλλουν δήμαρχοι από τη Χερσόνησο της Κρήτης, τη Ρόδο και άλλες περιοχές η υπουργός «έσβησε», εν μία νυκτί, ολόκληρο το άρθρο που προέβλεπε μεταβίβαση της αρμοδιότητας ελέγχου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από τον ΕΟΤ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για το άρθρο 34 στο Σχέδιο Νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που ενώ είχε περιληφθεί στη διαβούλευση με μαγικό τρόπο αφαιρέθηκε όταν το σχέδιο εισήχθη για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Για «ενδοτική στάση απέναντι σε άνομα συμφέροντα» κατηγορεί την υπουργό ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ενώ για προκλητική κίνηση κάνει λόγο και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τουρισμού Μιχάλης Κριτσωτάκης. Τα βέλη, όμως, για την Όλγα Κεφαλογιάννη ήρθαν και εκ των έσω, καθώς ουσιαστική μομφή προς το πρόσωπό της αποτελεί η κατάθεση τροπολογίας από τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία, στην ουσία, επαναφέρει το θέμα του ελέγχου για τις γουρούνες και του συγκεκριμένου άρθρου στο σύνολό του. Το καθεστώς ενοικίασης των οχημάτων αυτών δίνει βάρος μόνο στην αποκόμιση κέρδους χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Κανόνα αποτελεί η ενοικίαση σε τουρίστες χωρίς δίπλωμα οδήγησης, που οδηγούν υπό την επήρεια μέθης μέσα στον οικιστικό ιστό, ενώ ειδικά στην Κρήτη έχουν υπάρξει και θανατηφόρα δυστυχήματα με τα συγκεκριμένα οχήματα. Τον αυστηρό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτού του είδους ζητούν κάτοικοι, σύλλογοι γονέων και κοινωνικοί φορείς στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης και όλης της χώρας.

Σχόλια

Exit mobile version