Αρχική πολιτική Χέρι-χέρι ακροδεξιά και Αλαφούζος

Χέρι-χέρι ακροδεξιά και Αλαφούζος

ΛΑΟΣ και Σκάι επιτίθενται εναντίον των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ

«…Κλείνοντας κ. πρόεδρε να σας πω, πως ακούγεται η φωνή της λογικής από εσάς και τα στελέχη του κόμματός σας».
(6/11/2011, ο Α. Πορτοσάλτε μιλώντας στον αέρα του ρ.σ. Σκάι σε έκτακτη εκπομπή στην κοινή προσπάθεια για τη συγκυβέρνηση)

«Κύριε Πορτοσάλτε, να ανταποδώσω αυτή την εκμυστήρευση. Αν σήμερα υπάρχει αυτό το κλίμα, είναι γιατί εχθές ο Σκάι έκανε τις συνεχείς πολιτικές αναμεταδόσεις. Σας διαβεβαιώνω ότι το συνάντησα σε κάθε μου βήμα».

(Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας στη φιλοφρόνηση του διευθυντή ειδήσεων του ρ.σ. Σκάι)

Την αλλαγή των σχέσεων αγάπης και… αυτοεκτίμησης ανάμεσα στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ και τη ναυαρχίδα του μνημονιακού αγώνα, Σκάι, επικυρώνει η πρόσφατη ερώτηση του Αθανάσιου Πλεύρη κατά των συνδικάτων και των εργαζομένων του ομίλου, οι οποίοι τόλμησαν να… απεργήσουν.
Μπορεί πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να έκανε λόγο για έναν επικίνδυνο σταθμό, «τον πιο επικίνδυνο για την Ελλάδα, εξαιρετικά επικίνδυνο, όσο το Indymedia και περισσότερο», με αφορμή το ντοκιμαντέρ για το 1821, να άφηνε υπονοούμενα για τον τρόπο μεταβίβασης της συχνότητας και του σταθμού στον Αλαφούζο και για τις δουλειές του στη Ρουμανία, χρησιμοποιώντας μάλιστα την Αυριανή του Κουρή που τότε βρισκόταν σε κόντρα με τον Αλαφούζο για το Alter και το Contra. Σήμερα, όμως, και για το «κοινό καλό» όλοι έχουν πάρει «θέση ευθύνης».
Και ενώ τα τύμπανα του πολέμου είχαν αρχίσει να χτυπούν όλο και πιο δυνατά και ενώ οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα άπλυτα των δύο πλευρών έφταναν στο φως της δημοσιότητας, μία δημοσκόπηση και ένα κεντρικό άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή έθετε σε νέα βάση τη σχέση Αλαφούζου-Καρατζαφέρη: «Εκρηκτική άνοδος για το ΛΑΟΣ, το οποίο το κατέτασσε και ως καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ τον πρόεδρό του ως δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό» σημείωνε η δημοσκόπηση.
Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Αλέξης Παπαχελάς με κεντρικό του άρθρο στην Καθημερινή εξαίρει την υπεύθυνη στάση του ΛΑΟΣ σε μια προσπάθεια να δώσει εξήγηση στην ανοδική τάση του τηλε-κόμματος.

Η αλλαγή και η ανακωχή είχε επιτευχθεί
Αφού, λοιπόν, το ΛΑΟΣ έκανε το χατίρι του Αλαφούζου και όχι μόνο πίεσε αλλά συναίνεσε στην πτώση Παπανδρέου και στη δημιουργία της συγκυβέρνησης δεξιάς-ακροδεξιάς-νεοδεξιάς, αφού ένα από τα υπουργεία που αφορά τον Όμιλο Αλαφούζου δόθηκε σε βουλευτή του ΛΑΟΣ (υπουργείο Ναυτιλίας) και αφού οι μέρες τις φίμωσης για το τηλε-κόμμα του Καρατζαφέρη πέρασαν ανεπιστρεπτί, σήμερα οι βουλευτές της ακροδεξιάς έπιασαν δουλειά και για το νέο τους αφεντικό.
Η πιστοποίηση της συνεργασίας ήρθε, λοιπόν, και μέσω του Κοινοβουλίου, εκεί όπου ο «μικρός» Πλεύρης, κατέθεσε ερώτηση για την πρόσφατη 24ωρη απεργία στον Όμιλο Σκάι, με στόχο να χτυπήσει τα σωματεία και το συνδικαλισμό!
Πιο συγκεκριμένα, ο γιος του χουντικού Πλεύρη, ιδρυτή της 4ης Αυγούστου και συγγραφέα του βιβλίου Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια (…) ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας αν οι εργαζόμενοι εκβιάστηκαν από το σωματείο τους (ΕΣΗΕΑ) ώστε να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, η οποία εξαγγέλθηκε ως απάντηση στον εκβιασμό του Αλαφούζου προς τους εργαζόμενούς του.
Ο «μικρός» Πλεύρης, αντιγράφοντας την επιχειρηματολογία της Ιδιοκτησίας του ομίλου βγήκε μπροστά για λογαριασμό του Αλαφούζου, κάνοντας, μάλιστα, και δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων (…): «Η απεργία είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Η πρακτική συνδικάτων να εκβιάζουν τους εργαζομένους για να υπακούουν στις αποφάσεις τους, είναι η χειρότερη μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά πώς είναι δυνατόν από τη μία πλευρά «οι εργαζόμενοι να εκβιάστηκαν», αλλά από την άλλη ο Σκάι στο ραδιόφωνο και –όσο αυτό ήταν δυνατό– στην τηλεόραση να λειτούργησε μεν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Έχουμε, δηλαδή, μια ξεκάθαρη αντίφαση σε μια ερώτηση που έχει τα χαρακτηριστικά της προπαγάνδας του Αλαφούζου.
Όπως ξεκάθαρο είναι το γεγονός πως ο Πλεύρης δεν φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί. Γι’ αυτό και είναι τόσο γενικόλογη η τοποθέτησή του. Μια εξυπηρέτηση έκανε ο άνθρωπος στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Πίσω από όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Σκάι όσο και το ΛΑΟΣ με πρόσχημα την «ελευθερία στην μη απεργία» επιδιώκουν να πάρουν εκδίκηση, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο μεν Αλαφούζος για να χτυπήσει τα σωματεία του Τύπου και ειδικά την ΕΣΗΕΑ, ενώ ο Πλεύρης για να πάρει τη δική του εκδίκηση για τα όσα έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια από την στήλη του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό δημοσιογραφικό ρόλο ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.
Πώς το είχε πει ο Καρατζαφέρης στον Αλέξη Παπαχελά; «Από τη μία πλευρά εμείς και από την άλλη οι Κομμουνιστές…».
Ακροδεξιά και μιντιακός ολοκληρωτισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Μιχάλης Σιάχος

 

Σχόλια

Exit mobile version