Αρχική πολιτική «Φωνή και εξουσία στις γειτονιές του Πειραιά»

«Φωνή και εξουσία στις γειτονιές του Πειραιά»

Οι 6+3 δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου Θοδωρή Δρίτσα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, την Πέμπτη, ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας σε αίθουσα του Δημαρχείου.
Ο Θ. Δρίτσας, που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία του Πειραιά, αναφέρθηκε στην 16ετή παρουσία του Λιμανιού της Αγωνίας με αγώνες, προτάσεις και διεκδικήσεις για τον Πειραιά. Τόνισε, δε, την ανάγκη να αλλάξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να πάψουν οι Δήμοι να είναι εξαρτήματα της κεντρικής εξουσίας ως ένα σημαντικό βήμα για τη συνολική αλλαγή του πολιτικού συστήματος αφού, όπως δήλωσε, «η χώρα μας χρειάζεται συνολική πολιτική αλλαγή».
Στη συνέχεια, ο Θ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης», παρουσιάζοντας τους 6 βασικούς άξονες – δεσμεύσεις, που προσδιορίζουν την πολιτική και το πρόγραμμα της παράταξης.
Η πρώτη δέσμευση του Θ. Δρίτσα είναι η κοινωνική προστασία και η κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε κανείς πολίτης να μην είναι χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα, γιατρό, σχολείο, παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό και υπηρεσίες πρόνοιας. Ο δεύτερος άξονας που παρουσιάστηκε είναι η αναβάθμιση της σχέσης της πόλης με ένα λιμάνι δημόσιο με συμμετοχή του δήμου. Ο τρίτος στόχος είναι η στήριξη του εμπορίου της πόλης με φροντίδα για νέες θέσεις εργασίας. Ο τέταρτος η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Η πέμπτη δέσμευση είναι για το Λιμάνι της Αγωνίας η πολιτιστική αναγέννηση, ο λαϊκός πολιτισμός και ο αθλητισμός. Τέλος, ο έκτος άξονας που αναφέρθηκε στη συνέντευξη είναι η δημοκρατία με οργανωμένες πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών.
Συνεχίζοντας, ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε σε 3 τομές για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεσμεύτηκε για την κατοχύρωση ξεχωριστών συνεδριάσεων ελέγχου της δημοτικής Αρχής από τη μειοψηφία, αλλά και από τους δημότες. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση όλων των δικαιωμάτων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε, τέλος, ότι θα δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες και κύρος στη γνώμη και στις αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων, ώστε οι γειτονιές να αποκτήσουν φωνή και εξουσία, μέσα και από ανοικτές διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής και συναπόφασης.
Αφού ο Θ. Δρίτσας κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Β. Μιχαλολιάκο, ότι μιμείται την κυβέρνηση, διαφημίζοντας -με τη βοήθεια αμειβόμενων επιχειρήσεων επικοινωνίας- το «πειραϊκό success story», απαρίθμησε έξι προγράμματα, για τα οποίο μόνο τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Πειραιά έχασε την ευκαιρία να καταθέσει προτάσεις για χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και τέσσερα για τα οποία μπορούν να κατατεθούν αμέσως προτάσεις στο άμεσο μέλλον.
Τέλος, ο Θ. Δρίτσας ερωτηθείς για το φαινόμενο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και ταυτόχρονα να γίνονται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις υποψηφιότητες απάντησε:
«Αυτό είναι υποκρισία. Ντρεπόμαστε για τα κόμματά μας; Εγώ δεν ντρέπομαι. Ανήκω σε ένα κόμμα, φορέα ενεργών πολιτών που επεξεργάζεται προτάσεις και τις θέτει υπ’ όψιν της κοινωνίας, που αποφασίζει τελικά προς τα πού θα πάμε… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μου και εγώ είμαι βουλευτής του, προβεβλημένο στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει, διακηρύσσει, διεκδικεί και προωθεί την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης. Αυτός ο φορέας εγγυάται την ύπαρξη πλουραλιστικής δημοκρατίας στην πόλη, στην οποία χωρούν όλοι καθώς η κεντρική πρότασή μας αφορά την συμμετοχή των πολίτη ανεξάρτητα των κομματικών τοποθετήσεων».

Σχόλια

Exit mobile version