Αρχική πολιτική αριστερά Φασιστική επίθεση εναντίον του Α. Αλαβάνου στον Αγ. Παντελεήμονα

Φασιστική επίθεση εναντίον του Α. Αλαβάνου στον Αγ. Παντελεήμονα

Άγρια επίθεση κατά της αντιπροσωπείας της Ελεύθερης Αττικής και του Αλέκου Αλαβάνου σημειώθηκε στη χθεσινή περιοδεία του συνδυασμού στον Άγιο Παντελεήμονα από φασιστική ομάδα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια ήταν να τραυματιστούν ελαφρά υποψήφιοι της περιφερειακής κίνησης, ενώ σοβαρότερα χτύπησε νεαρή κοπέλα μέλος της κίνησης «Aπελάστε τον ρατσισμό».
Ο Αλ. Αλαβάνος σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να καλλιεργηθεί η βία και με την παρουσία της στην πλατεία συγκάλυψε τους δράστες της επίθεσης. Ο επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής τόνισε ακόμα ότι «δεν επιτρέπεται να υπάρχει φασιστικό άβατο μέσα στο κέντρο της Αθήνας». Πάντως ενδεικτική είναι η καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων ότι άτομα που μετείχαν στα επεισόδια, πέταξαν στον χώρο φυλλάδια της «Χρυσής Αυγής». Ιδιαίτερη σημασία έχει και το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, την ώρα που κάλυπτε την περιοδεία ασκώντας το δημοσιογραφικό της καθήκον.
Σε ανακοίνωσή της η Ελεύθερη Αττική υπογραμμίζει ότι «δεν τρομοκρατείται από την δράση και τις απειλές φασιστικών συμμοριών ούτε και πτοείται από την στάση της αστυνομίας. Αντίθετα θα συνεχίσει την δράση της καλώντας τον λαό στον δρόμο της απελευθέρωσης από την κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το Mνημόνιο, αλλά και τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις λαϊκές συνοικίες, με όπλο την αλληλεγγύη και την πάλη των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, κόντρα στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα κηρύγματα μίσους και βίας».

Αριστερός… αποκλεισμός
Επιπλέον, πρωτοφανής ήταν η απαγόρευση μιας μικρής λαϊκής συναυλίας για τη νεολαία και τους κατοίκους της Καλλιθέας από την Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφία της Διακομματικής Επιτροπής. Φίλοι της Ελεύθερης Αττικής που γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία της δημοτικής αρχής του Κώστα Ασκούνη (ΠΑΣΟΚ) θεωρούσαν δεδομένο τον αποκλεισμό του φορτηγού της Ελεύθερης Αττικής από την πλατεία Κύπρου. Εκείνο, όμως, που δεν περίμενε κανείς είναι η στάση της πλειοψηφίας της Διακομματικής Επιτροπής και κυρίως η άρνηση του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ωστόσο δεν ήταν μικρότερη η έκπληξη από τη στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τοποθετήθηκε μεν υπέρ, με την προϋπόθεση όμως «να συμφωνούν οι υπόλοιποι». Μόνο η Ν.Δ. τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συναυλίας.
Μάταια η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νάντια Βαλαβάνη απηύθυνε έκκληση μέχρι και την τελευταία στιγμή με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα απαγορευτεί η συναυλία στο όνομα της απόφασης των κομμάτων για περίπτερα μόνο δημοτικών παρατάξεων. «Μια πλατφόρμα πολιτισμού, όπως το φορτηγό, δεν αποτελεί περίπτερο, ούτε μια 2ωρη όλη-όλη στάση του κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου στο συγκεκριμένο σημείο είναι δυνατόν να στοιχειοθετεί “εγκατάσταση” εκεί της Περιφερειακής μας Κίνησης κατά παράβαση των αποφάσεων της Διακομματικής», εξηγούσε η υποψήφια της Ελεύθερης Αττικής.
Εξάλλου, καμία Δημοτική Αρχή μέχρι την περασμένη Πέμπτη δεν είχε απαγορεύσει στους μουσικούς του Φορτηγού να δώσουν συναυλία. Τελικά, έγινε μία ολιγόλεπτη μουσική διαμαρτυρία χωρίς ηχητικές εγκαταστάσεις στην πλατεία Κύπρου και στη συνέχεια η πραγματική συναυλία πραγματοποιήθηκε στην «υγειονομική ζώνη» της πλατείας Δαβάκη. Το πρόγραμμα του «Φορτηγού» σήμερα και αύριο περιλαμβάνει συναυλίες στον Πειραιά, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το Περιστέρι.
Επίσης, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου για τα προβλήματα της Δυτ. Αθήνας και η περιοδεία στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το απόγευμα τις Κυριακής η περιφερειακή κίνηση θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης, παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Χρήστου Καπάταη, ενώ τη συζήτηση της Δευτέρας για τις εκλογές και τις θέσεις της Ελεύθερης Αττικής στο δημαρχείο Καισαριανής θα ανοίξει ο επικεφαλής του συνδυασμού, αφού προηγηθεί περιοδεία στην περιοχή.

Γιώργος Κρατημένος

 

Σχόλια

Exit mobile version