Αρχική κοινωνία Φασίστες τραμπούκοι με ένδυση ΛΑΟΣ

Φασίστες τραμπούκοι με ένδυση ΛΑΟΣ

Συμπεράσματα, με αναμφισβήτητες αποδείξεις για το πραγματικό πολιτικό πρόσωπο του ΛΑΟΣ, έφερε στην επιφάνεια η παρουσία του Νικόλαου Τούτουζα, ηγετικού στελέχους του κόμματος, στη νεοφασιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα.α

Πράλληλα, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τα όσα αντιρατσιστικοί σύλλογοι παρουσιάζουν εδώ και πολλούς μήνες, περί μετακινούμενων ομάδων της ακροδεξιάς, οι οποίες λυμαίνονται τις περιοχές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και που σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με πολίτες που κατοικούν στις συγκεκριμένες περιοχές.
Όπως πολλές φορές έχει αναφέρει και ο Δρόμος πρόκειται για ομάδες κρούσης που δρουν ανάλογα με την παρουσία μεταναστών ή αντιρατσιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, παριστάνοντας τους «αγανακτισμένους πολίτες». Η αντισυγκέντρωση του Σαββάτου (ενάντια στην αντιφασιστική συναυλία που είχε διοργανωθεί) ήταν ένα γενικό κάλεσμα προς όλες τις εκφάνσεις της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, από το ΛΑΟΣ μέχρι τη Χρυσή Αυγή και άλλων συμμοριών.
Και κάπως έτσι, ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε μεταξύ των 200 που είχαν συγκεντρωθεί και το στέλεχος του κόμματος του Καρατζαφέρη. Ο πρώην, πλέον, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Βοιωτία, Νικόλαος Τούτουζας και υποψήφιος δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το δήμο της Θήβας, αποθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό τη στιγμή που οι «αγανακτισμένοι» του Αγίου Παντελεήμονα είχαν στήσει οδόφραγμα στην οδό Αλκιβιάδου. Ο ίδιος με αθλητική περιβολή «δράσης», φαίνεται πως ήταν έτοιμος για όλα, καθώς εκτός από το κράνος που είχε στο δεξί του χέρι, έφερε μαζί του και έναν σιδερολοστό, ενώ πίσω του οι νεοναζί σύντροφοί του φορούσαν κράνη και κουκούλες.
«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται περίτρανα οι σχέσεις ΛΑΟΣ με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Όχι απλά στο πεδίο της ιδεολογικής ρατσιστικής-εθνικιστικής συγγένειας, αλλά και της εφαρμογής του φασισμού επί εδάφους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, σημειώνοντας: «Έτσι κι αλλιώς στη Θήβα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στο περιθώριο ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα το περασμένο Σάββατο, η θλιβερή αντισυγκέντρωση των 200 φασιστοειδών του Αγίου Παντελεήμονα στηρίχτηκε σε φασίστες από κάθε γωνιά της χώρας και όχι από αγνούς ακομμάτιστους “πατριώτες” όπως υποστήριζαν οι Αγιοπαντελεημονιώτες Χρυσαυγανακτισμένοι της περιβόητης επιτροπής πολιτών».

Διαγράφη κάτω από πίεση
Οι αντιδράσεις από τους αντιρατσιστικούς συλλόγους και τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά κυρίως η δημοσιοποίηση του θέματος από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ανάγκασε τον αρχηγό του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη να διαγράψει τον Τούτουζα λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας καθώς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, «συμμετείχε σε ακραίες αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις».
Το ζήτημα των διαχωριστικών γραμμών που φαίνεται να τράβηξε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, από τη Χρυσή Αυγή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πείσει για τις αγνές προθέσεις του Καρατζαφέρη. Απεναντίας, πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής, πολιτικού δηλαδή διαχωρισμού, από τον βασικό αντίπαλό του κόμματος στο πεδίο του «πατριωτισμού». Η ακροδεξιά της πράξης και του κοινοβουλευτισμού απέναντι στην ακραία έκφανσή της, αυτή των νεοφασιστών του Μιχαλολιάκου. Άλλωστε ο Τούτουζας, δεν είναι το πρώτο (και πιθανότατα ούτε και το τελευταίο) στέλεχος του ΛΑΟΣ που φέρεται να έχει στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή ή άλλα ακροδεξιά νεοφασιστικά παρακλάδια. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, μια σειρά από βουλευτές, στελέχη και απλά μέλη του κόμματος είχαν δηλώσει άμεσα ή έμμεσα την υποστήριξή τους σε ανάλογες εκδηλώσεις είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε με τα λόγια τους. Απλά, η δράση του συγκεκριμένου, συνέπεσε με την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής, γεγονός που την καθιστά αυτόματα ως αντίπαλο για το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version