Αρχική κοινωνία εργασία Φέτος η Vodafone φέρνει… δώρα απολύσεις

Φέτος η Vodafone φέρνει… δώρα απολύσεις

Απόλυση μητέρας ανήλικων παιδιών μετά από 11 χρόνια δουλειάς.

Όλο το Δεκέμβρη η Vodafone διαφήμιζε ότι «φέρνει τα καλύτερα δώρα». Στους εργαζόμενούς της, όμως, μοιράζει απειλητικές επιστολές για χαμηλή απόδοση, ενώ λίγες μέρες πριν τις γιορτές, μια μητέρα δυο ανήλικων παιδιών που εργαζόταν 11 χρόνια στην εταιρία, πήρε χαρτί απόλυσης. Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης, «τα τελευταία 2 χρόνια η Vodafone προχωρά σε μείωση του προσωπικού με διάφορους τρόπους (μη ανανέωση συμβάσεων, απολύσεις, κατάργηση τμημάτων, κλείσιμο ιδιόκτητων καταστημάτων). Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν ‘‘παγώσει’’ και μόνο ελάχιστες θέσεις καλύπτονται προσωρινά με ενοικιαζόμενους συναδέλφους, ακόμη και με συμβάσεις ενός μήνα!». Επιχειρώντας η διοίκηση της επιχείρησης να ενοχοποιήσει τους ίδιους τους εργαζόμενους, στέλνει γραπτές επιστολές, που τους προειδοποιεί για χαμηλή απόδοση και τους ωθεί να ανταποκριθούν σε υπερβολικούς στόχους παραγωγικότητας. Τέτοια επιστολή είχε λάβει και η Ελένη Ηλιάδη, στην οποία απάντησε γραπτώς, καταθέτοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αυτή την αξιολόγηση άδικη. Η εταιρία επανήλθε στις 7 Δεκέμβρη με την απόλυσή της, αυτή τη φορά όχι με την αιτιολογία της χαμηλής απόδοσης αλλά λόγω κατάργησης της θέσης εργασίας της! Η εργαζόμενη προχώρησε σε καταγγελία της απόλυσής της στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδικεί την επαναπρόσληψή της, αίτημα που προβάλλει και στηρίζει και το σωματείο. Μάλιστα, ήταν και ένα από τα αιτήματα με τα οποία συμμετείχε το προσωπικό της Vodafone στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη.  Οι εργαζόμενοι στηρίζουν το αίτημα της συναδέλφου τους και οργανώνουν μια σειρά από δράσεις. Μάλιστα την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου το σωματείο συγκαλεί γενική συνέλευση, όπου θα συζητηθεί ο σχεδιασμός της δράσης για την επαναπρόσληψη της Ελένης Ηλιάδη και το σταμάτημα των συνεχιζόμενων απολύσεων. Τα αιτήματα που προβάλλει το σωματείο ακόμα είναι:
– Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
– Ανάκληση των προειδοποιητικών επιστολών που έχουν σταλεί σε εργαζόμενους για χαμηλή απόδοση.
– Αναπροσαρμογή των αριθμητικών στόχων ανά τμήμα – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας.                                

Γ.Κ.

Δράσεις για την επαναπρόσληψη της Ελένης Ηλιάδη

• Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου (8.00 π.μ.), οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Χαλάνδρι.
• Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, θα γίνει παράσταση συνδικαλιστών, σωματείων και εργαζομένων έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας της Αγίας Παρασκευής (10.00 π.μ.), όπου θα εξετάζεται η καταγγελία της απολυμένης. Για την ίδια μέρα, υπάρχει πρόταση από το Δ.Σ. του σωματείου να πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας του προσωπικού.

Σχόλια

Exit mobile version