Αρχική πολιτική Υπόθεση Μαροκινών: Και ψέματα από τον «νταή» αστυνομικό

Υπόθεση Μαροκινών: Και ψέματα από τον «νταή» αστυνομικό

Ισχυρίζεται πως δέχτηκε απειλές στο όνομα του Αλαβάνου.

Το μαύρο-άσπρο προσπαθεί να κάνει στην αναφορά του ο αρχιφύλακας-μπουμπούκι, του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, που στις 25 Ιουλίου επιτέθηκε, έβρισε, τραυμάτισε και συνέλαβε αδικαιολόγητα Μαροκινούς μετανάστες στην Πλατεία Βάθης. Για το συγκεκριμένο περιστατικό (αναλυτικό ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο του Δρόμου), ο αρχιφύλακας Δ.Β. λέει πως ο Αμπντεραχίμ Ζούχρι, επικαλέστηκε «άκρες» με τον Αλέκο Αλαβάνο και λέει πως τον απείλησε πως θα τον στείλει να κάνει πεζές περιπολίες στη Σκύρο. «Ο Μαροκινός πρόεδρος απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα πάρει τον Αλαβάνο, να πάρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να με τελειώσει από τον χάρτη», αφηγείται ο αρχιφύλακας στην αναφορά του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ασφαλώς στην αναφορά δεν γίνεται λόγος για τις απειλές περί διασυνδέσεων με τη Χρυσή Αυγή (την οποία είπε ότι θα στείλει στο σπίτι του κ. Ζούχρι) ούτε για το πώς βρέθηκε με σπασμένα δάχτυλα η Μαροκινή γυναίκα που συνελήφθη εκείνη τη νύχτα, ούτε για την απρόκλητη επίθεση στους μετανάστες-θαμώνες του καφενείου, ούτε ασφαλώς για τις χυδαίες ύβρεις που εκστόμισε κατά των Μαροκινών – τόσο μέσα στο περιπολικό όσο και κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους και μέχρι να εμφανιστεί στο Τμήμα η δικηγόρος κ. Κούρτοβικ.
Σε νεότερη δήλωσή του στον Δρόμο ο κ. Ζούχρι αναφέρει: «Η αναφορά του αστυνομικού είναι ένα τεράστιο ψέμα. Προφανώς κάπου έψαξε ή του είπαν πως ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αλαβάνου, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Έτσι, βρήκε ένα ωραίο ψέμα για να δικαιολογήσει όσα έκανε εκείνο το βράδυ. Ορκίζομαι στα παιδιά μου και στο φως μου πως δεν ανέφερα ούτε μια φορά το όνομα του Αλαβάνου. Μπορεί να ήμουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά δεν έχω ούτε καν το τηλέφωνό του. Και όσο για τη Σκύρο, ειλικρινά μέχρι πρότινος δεν ήξερα καν που βρίσκεται. Τώρα, μετά από όλα αυτά, μου έδειξαν στο χάρτη. Πώς λοιπόν μπορούσα να την επικαλεστώ ως τόπο εξορίας του;».
Η προανακριτική διαδικασία για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ από την πλευρά του αντιπροέδρου της Μαροκινής Κοινότητας πρόκειται να κατατεθεί και αγωγή για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού. Ο «νταής» αρχιφύλακας εξακολουθεί να περνά συχνά-πυκνά έξω από το καφενείο της οδού Μάγερ, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και να κάνει αισθητή την παρουσία του στους Μαροκινούς που συχνάζουν εκεί. 

Μ.Δ.

Σχόλια

Exit mobile version