Αρχική πολιτική Υπουργείο Προστασίας των Σιωνιστών

Υπουργείο Προστασίας των Σιωνιστών

Η άθλια φαρσοκωμωδία των ελληνικών Αρχών.

Προτεκτοράτο των Ισραηλινών έχει καταντήσει η χώρα, με τα κεντρικά λιμάνια της Ελλάδας να αντιμετωπίζονται, πολιτικά και επιχειρησιακά, ως βάση δικών τους δυνάμεων.
Οι ιστορικά επαίσχυντες ανακοινώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι φιλοφρονήσεις από διεθνείς κύκλους για την «άψογη δουλειά που κάνουν οι Έλληνες υπουργοί», αποτυπώνουν πλήρως την στρατηγική της κατοχικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Μετά τις προειδοποιήσεις-απειλές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και την ανάληψη δράσης από το λιμενικό, 3 πλοία από αυτά που συμμετέχουν στον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ παραμένουν στα λιμάνια της Αττικής.
Πρόκειται για τα δύο εμπορικά που βρίσκονται στον Πειραιά και για το γαλλικό που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα της Ζέας. Την ίδια ώρα, το χιλιοταλαιπωρημένο από ελέγχους «Τζουλιάνο», απέπλευσε από τα Κύθηρα το μεσημέρι της Παρασκευής με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, αφού πρώτα είχε μεταβεί από το Πέραμα στο νησί, συνοδεία δύο ταχύπλοων του Λιμενικού.
Στο επίκεντρο των εξελίξεων, ωστόσο, βρίσκεται το ένα εμπορικό, σημαίας Σιέρα Λεόνε το οποίο, αφού πέρασε όλους τους πιθανούς και απίθανους ελέγχους (χαριτολογώντας οι ακτιβιστές λένε πως αυτή τη στιγμή είναι το ασφαλέστερο πλοίο στο κόσμο) φαίνεται πως δύσκολα θα βρεθεί κι άλλο -τυπικό- γραφειοκρατικό κόλλημα που  θα εμποδίσει τον απόπλου του. Όχι φυσικά προς τη Γάζα, καθώς θυμίζουμε πως το Υπ.Εξ. απαγορεύει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, μετά τη γραφειοκρατία, το σπάσιμο νεύρων και την οικονομική εξόντωση, ένα πρόσθετο ζήτημα προέκυψε αναφορικά με την αποστολή βοήθειας. Η αγορά του τσιμέντου που είχαν συμφωνήσει οι ακτιβιστές και το οποίο θα παρέδιδαν στους Παλαιστίνιους ξαφνικά μπλόκαρε. Η εταιρία ενημέρωσε ότι η συμφωνία για την αγορά 3 χιλιάδων τόνων τσιμέντου «απροσδόκητα» τορπιλίστηκε, χωρίς επίσημη επιχειρηματολογία, φτάνοντας στο σημείο να προτείνουν την επιστροφή της προκαταβολής που είχαν δώσει οι αλληλέγγυοι ύψους 25 χιλιάδων ευρώ!

Οι συντηρητικοί Γάλλοι και οι…σοσιαλιστές Έλληνες
Συγκλονιστικά είναι τα λόγια αξιωματούχου στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και που σύμφωνα με πληροφορίες του Δρόμου ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με συμπατριώτες του ακτιβιστές, λίγο πριν αναχωρήσουν με τα πλοία της Ελευθερίας: «Η δική μας πολιτική πρόταση είναι να μην πάτε στη Γάζα. Ωστόσο και παρά τις πιέσεις από το Ισραήλ δεν θα σας εμποδίσουμε να το κάνετε. Θεωρούμε πως η αποστολή είναι φιλειρηνική, έχει έρεισμα στην κοινωνία. Αλλά να ξέρετε πως έχουμε πληροφορίες πως μια άλλη φιλική χώρα θα επικαλεστεί γραφειοκρατικούς λόγους και θα σας εμποδίσει τον απόπλου». Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, έχει δικαιωθεί.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης
Σχόλια

Exit mobile version