Αρχική κοινωνία Υπουργείο Προστασίας του (ακροδεξιού) Πολίτη

Υπουργείο Προστασίας του (ακροδεξιού) Πολίτη

Σε σύγχρονο κολαστήριο έχουν μετατρέψει τη χώρα, ομάδες κρούσεις της ακροδεξιάς, με αιχμή του δόρατος τη Χρυσή Αυγή συνάμα με αστυνομικά τμήματα που ξεχειλίζουν από ρατσισμό, την ώρα που η πολιτεία συνεχίζει να σφυρά αδιάφορα στο ανελέητο ανθρωποκυνηγητό φασιστοειδών εναντίον των μεταναστών.

Η εκλογική νίκη των υμνητών του Χίτλερ και η είσοδος στο Δ.Σ. του Δήμου της Αθήνας έχει δώσει αέρα αυτοπεποίθησης και ακατανόητης ασυλίας από το αρμόδιο υπουργείο, όταν τα χτυπήματα και ονόματα έχουν και υπογραφές:
13 Νοεμβρίου: Ένας μετανάστης, κρατούμενος για μικροκλοπές, πηδάει από τον 3ο όροφο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για απόπειρα απόδρασης. Ποιος όμως επιχειρεί να αποδράσει πηδώντας από τον 3ο όροφο; Ο μόλις 20 ετών Πολωνός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε.
16 Νοεμβρίου: Τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου, εναντίον των οποίων θα καταθέσει μήνυση καταγγέλλει Αφγανός πρόσφυγας. Ο Τζαν Αλί Μερσάι είναι 43 ετών και έχει 4 παιδιά. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, την Τρίτη το μεσημέρι, ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το παιδί του 2 1/2 ετών στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου – εντελώς αναίτια – 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές, χρησιμοποιώντας κλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν, ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα, τον συνέφεραν ρίχνοντάς του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν.
16 Νοεμβρίου: Μια μέρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αγνώστων στην Πάτρα βεβήλωσε το Μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Οι δράστες έγραψαν με σπρέι συνθήματα υπέρ της χούντας, σχημάτισαν το σήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ υπέγραψαν ως «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».
17 Νοεμβρίου: Μετά το πέρας της προσευχής των Μουσουλμάνων, επίθεση δέχτηκαν δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές από ομάδα κρούσης ακροδεξιών που λυμαίνονται τη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Α.Τ. «αγανακτισμένοι κάτοικοι» είχαν συγκεντρωθεί, βρίζοντας τους τραυματίες μετανάστες.
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version