Αρχική κοινωνία εργασία Τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Έρχεται ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος

Πριν πραγματοποιηθεί το «κούρεμα» των ομολόγων, στον… κουρέα στείλανε τις συντάξεις. Για να καλυφθεί η περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 325 εκατ. ευρώ επιπλέον, αποφασίστηκε:
1. Να κοπούν άλλα 100 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις.
Έτσι από 1η Ιανουαρίου 2012 περικόπτονται κατά 12% οι κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων, για το τμήμα της σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ.
Οι συνταξιούχοι ναυτικοί θα υποστούν μεγαλύτερες περικοπές, αφού θα γίνει μείωση 7% της κύριας σύνταξής τους, στο σύνολο του ποσού της.
Στις επικουρικές συντάξεις θα υπάρξει κλιμακούμενη περικοπή: Το τμήμα των συντάξεων από 201 έως 250 ευρώ θα μειωθεί κατά 10%, με στόχο καμία επικουρική σύνταξη να μην «πέσει» κάτω από τα 200 ευρώ.Οι επικουρικές συντάξεις από 251 έως 300 ευρώ θα μειωθούν κατά 15% στο σύνολο του ποσού τους. Και οι συντάξεις από 301 και άνω κατά 20%, επίσης στο σύνολο του ποσού.
2. Να γίνει περικοπή άλλων 100 εκατ. στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου (γιατροί, ένστολοι, καθηγητές πανεπιστημίου, κληρικοί, δικαστικοί, διπλωμάτες κ.λπ.) από τον Ιούλιο αντί του Σεπτεμβρίου που αρχικώς είχε προγραμματισθεί. Οι μισθοί θα περικοπούν κατά 10%.
3. Τα υπόλοιπα 125 εκατ. ευρώ θα περικοπούν από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι περικοπές αυτές θα γίνουν με τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του νέου Μνημονίου, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος.
Κι έπεται συνέχεια…

Σχόλια

Exit mobile version