Αρχική πολιτική «Τροχαίο» είδε ο Εισαγγελέας

«Τροχαίο» είδε ο Εισαγγελέας

Προκλητική απόφαση στην υπόθεση της Αγγελικής Κουτσουμπού

Πρόκληση στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπολου και των χιλιάδων χτυπημένων διαδηλωτών που ένα χρόνο μετά βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη του μαθητή, αποτελεί η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τον παραλίγο θανάσιμο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού.
Ο εισαγγελέας όχι μόνο δεν επέβαλε ποινή στους αστυνομικούς που με όπλο τους τις μηχανές και τα γκλοπ επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ, αλλά μέσω της απόφασής του κάνει λόγο για… τροχαίο ατύχημα με ευθύνη και από τις δύο πλευρές!
Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν το ιστορικό στέλεχος του ΕΕΚ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από την νεοσύστατη τότε ομάδα ΔΙΑΣ του Χρυσοχοΐδη, καθώς το μπλοκ του κόμματος βρισκόταν στην κάτω πλευρά του Συντάγματος.
Οι εικόνες από τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση κόβουν την ανάσα και αποτελούν σύμβολο κρατικής βίας και βαρβαρότητας. Δεκάδες αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες και πεζοί πέφτουν με ταχύτητα πάνω στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο. «Ήταν τέτοια η αγριότητα του χτυπήματος που στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο), ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών.
H μοτοσυκλέτα είχε διασχίσει το σώμα της ενώ ο συνοδηγός χτυπούσε με το γκλοπ», περιγράφει ο Θεόδωρος Κουτσουμπός από τα γεγονότα εκείνης της μέρας.
Κι όμως, παρά τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, τα βίντεο που αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη δολοφονική πρόθεση των αστυνομικών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Απόστολος Ανδρέου, με απόφασή του, απέρριψε ως «αβάσιμη» τη μήνυση της Αγγελικής Κουτσουμπού κατά του αστυνομικού Θεμιστοκλή Ποιμενίδη για βαριά σωματική βλάβη, καθώς και κατά των αξιωματικών που έδωσαν τη διαταγή για ηθική αυτουργία.
Η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα καθώς στην απόφασή του καταλογίζει στον αστυνομικό ότι «οδηγούσε απρόσεκτα, αφηρημένα και με αυξημένη ταχύτητα με συνέπεια της αμελούς αυτής συμπεριφοράς του να μην αντιληφθεί εγκαίρως την εγκαλούσα Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία βρέθηκε στην πορεία του οχήματός του, με αποτέλεσμα της αμελούς συμπεριφοράς του να επιπέσει με σφοδρότητα επ’ αυτής και να την τραυματίσει». Αναφορικά με την ηθική αυτουργία ο εισαγγελέας αναφέρει πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της εγκαλούσας ότι ο πρώτος εγκαλούμενος είχε πρόθεση να της προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη, ούτε ότι οι υπόλοιποι εγκαλούμενοι ήταν αυτοί που τον προέτρεψαν να κινηθεί με το υπηρεσιακό του δίκυκλο εναντίον της με σκοπό να της προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη».
Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερη βία και αυθαιρεσία απέναντι σε όσους αγωνίζονται, ενώ λύνει τα χέρια για νέα «τροχαία ατυχήματα» στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version