Αρχική περίπτερο ιδεών Τρομοκρατούνται οι τρομοκράτες!

Τρομοκρατούνται οι τρομοκράτες!

Αυτή η γενιά που πηγαίνει ακόμα σχολείο δεν θα χαρεί τις ανέσεις, ψυχολογικές τουλάχιστον, που απολαύσανε οι δύο προηγούμενες. Αλλά θα ζήσει ίσως και θα δημιουργήσει σε συνθήκες πιο κοντά στην αλήθεια, με λιγότερη γκλαμουριά και περισσότερη ουσία. Μετά το πρώτο σοκ, αν δεν ξεφύγει στο μηδενισμό, κι αν δεν παρασυρθεί στον κανιβαλισμό που εξωθεί το σάπιο σύστημα, θα ξαναβρεί τον χαμένο μέσα στην θεοποίηση της κατανάλωσης συναισθηματισμό και θα αναζητήσει τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Σε καμία άλλη στιγμή, τελευταία, δεν ένιωσα αυτή την αγαλλίαση που με πλημμύρισε βλέποντας σε βίντεο τα αγόρια και τα κορίτσια να αποστρέφουν το κεφάλι καθώς περνούσαν μπροστά από τους «επίσημους» στην Άρτα, τον Πολύγυρο, το Ηράκλειο, την Καλλιθέα, την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα! Αυτά τα παιδιά, τα συκοφαντημένα, που δήθεν σπάνε τα σχολεία και τεμπελιάζουνε, τα παιδιά που παίρνουνε βαθμούς και τα παιδιά που πονάνε και νοιάζονται, κόντρα σε πολλούς πατεράδες και δασκάλους λουφαγμένους! Όμορφα, θαρραλέα, αμαγάριστα, πατριωτικά!
Κι απ’ την άλλη, έβλεπα κάτι αξιοθρήνητους πολιτικούς, όσους τόλμησαν με εντολές να παραβρεθούν, για να εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση, το κράτος και τα κόμματα, κάτι ανθρωπάκια, αξιοθρήνητα, αλλά όχι αξιολύπητα. Έβλεπα τις φάτσες του πολιτικού προσωπικού που διοικεί την Ελλάδα. Αυτούς που αναδείχτηκαν τα χρόνια της ρεμούλας, τη νέα κλεφτουριά, αυτούς που εκσυγχρόνιζαν την Ελλάδα επί Σημίτη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Το πολιτικό προσωπικό που επιλέχτηκε προσεκτικά μέσα στα χρόνια για να καλύψει, και να αμειφθεί γι’ αυτό, με μίζες και αξιώματα, τη ληστρική επιδρομή εναντίον της Ελλάδας από τους διεθνείς τοκογλύφους, με το ευρώ, το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Ζίμενς, τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, τις μαϊμού επιδοτήσεις, τα θαλασσοδάνεια και τις οφσόρ εταιρίες!
Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μ’ αυτή τη σαβούρα, μ’ αυτή την πολιτική κουραδερί στην οποία εξελίχτηκαν τα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ως το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, με παρατρεχάμενους, όχι συμμέτοχους, αλλά της προσκολλήσεως, διάφορους ανανεωτικούς της Αριστεράς, που τους χάλασαν την πολιτική ευπρέπεια οι δάσκαλοι με τα πανό, οι μουζικάντηδες με τις μαύρες κορδέλες στις τρομπέτες και οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας που τους γύρισαν την πλάτη!
Τι αντιαισθητικό! Μετά τα ομορφόπαιδα, τα φρέσκα και ζωηρά παιδιά των σχολείων, να τρως στη μάπα, έστω για ενημέρωση, τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, αλλά και τον δράκουλα Μητσοτάκη, και μετά, τσόντα, τον Μαργαρίτη!
Και καλά, οι βουλευτές της επαρχίας! Αυτοί είναι πραγματική απόλαυση! Η αμορφωσιά στάζει από τα μπατζάκια τους! Αγράμματοι κομματάρχες της επαρχίας, χωριάτες με 4Χ4 και σοφέρ!
Αφού άντεξα τον Στραβελάκη και τον Καψή, δεν φοβάμαι τίποτα! Τους υπερασπιστές των θεσμών και των αξιών! Τα τσακάλια του πατριωτισμού! Και ανακουφίστηκα που είδα το φόβο μες το θράσος τους!
Ε, ρε γέλια!
Τι θα τα κάνουνε τώρα τα ακριβά κοστούμια και τα πολυτελή αυτοκίνητα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι; Ούτε από τα γκαράζ τολμούν να τα βγάλουν, ούτε σε ταβέρνες και γάμους τολμάνε να πάνε! Τώρα, οι αγαναχτισμένοι καραδοκούν παντού! Και καλά τα γιαούρτια και τα αβγά! Με ανθρώπους που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους και δεν μπορούν να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους, δεν ξέρεις ποτέ πώς θα αντιδράσουν μόλις σε δουν από κοντά, ψεύτη πολιτικέ και συκοφάντη δημοσιογράφε! Η ασπρομάλλα γυναίκα με την πέτρα στο χέρι, που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα, μπορεί να σε παραμονεύει, οπουδήποτε!
Αγαλλιάζων,
Γκαούρ
Υ.Γ. Ο Γλέζος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας,
ενώ ο Παπούλιας θα μπορούσε να γίνει δήμαρχος στην Απείρανθο;
Σχόλια

Exit mobile version