Αρχική πολιτισμός Το σχολείο πάει σινεμά

Το σχολείο πάει σινεμά

Ο «άτυπος» θερινός κινηματογράφος στον πανέμορφο κήπο του διώροφου νεοκλασικού μεγάρου που στήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, θα ολοκληρώσει τον κύκλο των θερινών προβολών με δύο μικρά αφιερώματα.

Το πρώτο που ξεκίνησε ήδη από προχθές Πέμπτη και θα επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη υπό τον τίτλο «Το σχολείο πάει σινεμά», είναι καθόλα επίκαιρο καθώς συμπίπτει με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται βέβαια για ένα αφιέρωμα στην εκπαίδευση, όπως την έχει αποτυπώσει ο κινηματογραφικός φακός που προσφέρει αφορμή για προβληματισμό και ερωτήματα τα οποία έχουν σχέση με το σχολείο σήμερα.
Την προσεχή Πέμπτη λοιπόν 13/9 θα προβληθεί η ταινία Like stars on Earth του Ινδού σκηνοθέτη, Aamir Khan παραγωγής 2007, την Πέμπτη 20/9 η ταινία If… της Lindsay Anderson, 1968, και την Πέμπτη 27/9 το γαλλικό φιλμ Laurent Cantet «Ανάμεσα στους τοίχους». Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8:30 μμ.
Στο δεύτερο αφιέρωμα οι αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν κάθε Τρίτη το έργο τους, σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ. Θα προβληθούν αρχαιολογικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2012 και βραβεύθηκαν από κοινό και κριτικούς.
Την τελευταία Τρίτη του μήνα θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το πρόγραμμα των προβολών αυτών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Σχόλια

Exit mobile version