Αρχική κοινωνία εργασία Το συνδικαλιστικό κίνημα υποδέχεται τον Σαμαρά στη ΔΕΘ

Το συνδικαλιστικό κίνημα υποδέχεται τον Σαμαρά στη ΔΕΘ

Ογκώδης αναμένεται η διαδήλωση των συνδικάτων το επόμενο Σάββατο – Άγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.

 

Στο καθιερωμένο ραντεβού του Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, καλούν τα συνδικάτα με την αφορμή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό.

Με όλα τα μέτωπα με την κυβέρνηση ανοιχτά, το συνδικαλιστικό κίνημα επιχειρεί να οργανώσει μια μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση, μεγαλύτερη κι από την περυσινή μεγάλη παρουσία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, είναι πολλά τα ζητήματα που και αυτό το φθινόπωρο θα σημάνουν τη συνέχιση του πολέμου που έχει κηρύξει η μνημονιακή κυβέρνηση απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους: Οι επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, οι τροποποιήσεις του συνδικαλιστικού νόμου με τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, το θέμα των ομαδικών απολύσεων που παραμένει στην ατζέντα, αλλά και η αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι μερικά από αυτά.

«Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, «για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση στην ουσία του εργατικού δικαίου, στην απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων, στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, την κινητικότητα-απολύσεις, στην ανεργία, στη ληστρική φοροκαταιγίδα που χτυπά τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, στα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, στις επιστρατεύσεις, στη διάλυση του ασφαλιστικού, στη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και στην κατάργηση των κοινωνικών αγαθών, στην υποβάθμιση της ζωής μας».

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα Βενιζέλου (6:00μ.μ.) και για τη μεταφορά εργαζομένων από την Αθήνα έχει δρομολογηθεί τρένο που θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου από τον Σταθμό Λαρίσης (9:22 π.μ.) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ (00:10) για να φτάσει στην Αθήνα ξημερώματα Κυριακής.

 

Σύσκεψη στελεχών ΜΕΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη, και με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, διοργανώνει η κίνηση ΜΕΤΑ την πανελλαδική της σύσκεψη. Σύμφωνα με τα πρόγραμμα:

1. Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ, «Αβραάμ Μπεναρόγια», με ομιλητές τον Άρη Καζάκο και τον Γιάννη Κουζή (μέχρι χθες δεν είχε οριστικοποιηθεί η ώρα).

2. Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 12μ. η κίνηση θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου) με θέμα: «Η πρόταση του ΜΕΤΑ απέναντι στην νέα επίθεση της κυβέρνηση στα εργασιακά-ασφαλιστικά θέματα».

3. Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΚ Θεσσαλονίκης θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του ΜΕΤΑ με θέμα: «Απολογισμός δράσης του ΜΕΤΑ και η παρέμβασή του στο συνδικαλιστικό κίνημα για την επόμενη περίοδο».

Χ.Π.

 

Σχόλια

Exit mobile version