Αρχική κοινωνία αθλητισμός Το ποδόσφαιρο να βρει τον πραγματικό του δρόμο

Το ποδόσφαιρο να βρει τον πραγματικό του δρόμο

Μιλούν στον «Δρόμο» ο Γιώργος Κούδας και ο Νίκος Τσιαντάκης. Ρεπορτάζ: Νίκος Ταυρής.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου άρχισε. Και γύρω – γύρω σκάνδαλα, αφεντικά του ποδοσφαίρου στη φυλακή, στημένα παιχνίδια, τιμωρίες, αναιρέσεις ποινών, κόντρα τιμωρίες κοκ. Και έτσι φτάσαμε σ’ ένα πρωτάθλημα χωρίς νομική υπόσταση και ηθική νομιμοποίηση. Και σαν να μην αρκούσαν όλα αυτά ήρθε πάλι το κερασάκι στην τούρτα που δεν είναι άλλο από τα ραντεβού θανάτου μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Για όλα τα παραπάνω μιλήσαμε με δύο παλαίμαχους του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιώργο Κούδα και τον Νίκο Τσιαντάκη, που πρόσφατα παρενέβησαν με ανοιχτή επιστολή, μαζί με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και φίλους του αθλήματος, για τα τεκταινόμενα στο χώρο.

Άσχημη η εικόνα του ποδοσφαίρου
Σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο χώρο ο Νίκος Τσιαντάκης είπε ότι «δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Να αρχίζει το πρωτάθλημα και να μην είναι έτοιμες οι ομάδες απ’ όλες τις πλευρές. Ας ελπίσουμε ότι σιγά-σιγά τα πράγματα θα βελτιωθούν», ενώ ο Γιώργος Κούδας είπε ότι «σίγουρα είναι μια κατάσταση για την οποία μπορώ να πω ότι υπήρχαν δείγματα. Δυστυχώς, αυτά γινόντουσαν».
«Εγώ ξέρω ότι κάποτε το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βρει τον πραγματικό του δρόμο, να συμμετέχουν σε αυτό άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν αυτό το άθλημα. Δυστυχώς, βλέπω και εγώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ηγείται από ανθρώπους αναξιόπιστους και όχι με ήθος», συνέχισε ο Γιώργος Κούδας, ερωτώμενος για τους λόγους που υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Τσιαντάκης που λέει ότι «πρέπει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι και τόσο εύκολο να φθάσουμε χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία αλλά θέλουμε να δώσουμε σαν μήνυμα, ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες να βελτιωθούμε και να είμαστε ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό».

Επιφυλάξεις και ελπίδες για την επιχείρηση-κάθαρση
Σχετικά με τις νέες εξαγγελίες του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και την νέα επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου και οι δύο παλαίμαχοι εμφανίστηκαν διστακτικοί μεν με ελπίδα δε. «Ελπίζω με όλα αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, πραγματικά να έρθει κάποια κάθαρση. Βέβαια πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να λέμε “όλα στο φως” και “το μαχαίρι να μπει στο κόκαλο”, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό». Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Τσιαντάκης τόνισε: «Πρέπει να ελπίζουμε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα δούμε κάποιες αλλαγές. Δεν λέω ότι συμβαίνουν, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και τελείως αρνητικοί. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούνε.»

Για την οπαδική βία
Ζητήσαμε και από τους δύο να μας σχολιάσουν τα πρόσφατα γεγονότα οπαδικής βίας. Από την μεριά του, ο Γιώργος Κούδας δήλωσε ότι «το φαινόμενο αυτό, εδώ τουλάχιστον και μια εικοσαετία, έχει εισχωρήσει μέσα στο ποδόσφαιρο και πρέπει να προσεγγιστεί από την πολιτεία. Να υπάρξουν σήμερα οι νόμοι που θα εμποδίσουν τους “οπαδούς” να κάνουν ό,τι κάνουν εντός και εκτός γηπέδου. Νομίζω ότι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από κάποιου είδους ομπρέλα, η οποία μου είναι ακατανόητη. Γιατί ξέρω ότι και οι διοικήσεις ακόμα αποφεύγουν αυτές τις καταστάσεις για να συντηρούν κάποιες δικές τους καλές σχέσεις».
Από την άλλη ο Νίκος Τσιαντάκης τόνισε ότι «τα καταδικάζουμε αυτά. Όλοι ευχόμαστε να μην γίνονται. Τώρα από εδώ και πέρα, να ληφθούν μέτρα, να υπάρξουν τιμωρίες, γιατί μόνο με πραγματικές τιμωρίες μπορούμε να πάμε μπροστά και μόνο έτσι μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Και μιλάω και για τα άτομα που τα κάνουν αυτά, αλλά και για τις ομάδες οι οποίες πρέπει να πάρουν και αυτές περισσότερα μέτρα».

Σχόλια

Exit mobile version