Τα μαθήματα κυβερνητικού… τραμπουκισμού που παραδίδει, καθημερινά, ο πολύς κ. Πάγκαλος με το «κλείστε το στόμα σας, όλοι μαζί τα φάγαμε», έκανε πράξη η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) που έγινε πριν από λίγες μέρες.

Αντί να απαντήσει για τις «σκιές» στην οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας και τα 9 εκ. ευρώ που, σύμφωνα με την εισαγγελική διερεύνηση, διακινήθηκαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς του πρώην αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας (βλ. και Δρόμος 12/7/2010), η ΠΑΣΚΕ προτίμησε να επιτεθεί με τραμπούκικο τρόπο και να απειλήσει τα μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης που συμμετείχαν στο 10ο τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Όπως καταγγέλλει η ΕΑΚ, «η απαράδεκτη ενέργεια πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης βρισκόταν στο βήμα του Συνεδρίου, παρόντων εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων και της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ. Όχι μόνο τα συγκεκριμένα μέλη της ΠΑΣΚΕ όρμησαν με απίστευτη βιαιότητα, άρπαξαν και έσκισαν το πανό, αλλά συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της «πανηγυρικής» έναρξης του Συνεδρίου να βρίζουν, να προπηλακίζουν και να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των συνέδρων της ΕΑΚ, αποκαλώντας τους «κουκουλοφόρους», «ρουφιάνους» και εκστομίζοντας ακατονόμαστες σεξιστικές ύβρεις».
Παλιά μου τέχνη κόσκινο, για την κυβερνητική ΠΑΣΚΕ να μην ανέχεται καμιά φωνή κριτικής – πόσο μάλλον όταν και η ίδια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ τους παρέχει πολιτική κάλυψη, με τον Τ. Χυτήρη να χαρακτηρίζει «ζωντάνια» του συνεδρίου τους τραμπουκισμούς των ομογάλακτών του!
Η εκτίμηση της ΕΑΚ ότι «τα προβλήματα, οι διαφωνίες και οι ‘‘ανυπάκουοι’’ σύνεδροι ευδοκιμούν και εντός της ΠΑΣΚΕ» και «γι’ αυτό επιστρατεύονται οι πιο παραδοσιακές πρακτικές των πρωτοπαλίκαρων παλαιάς κοπής, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές» επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη του συνεδρίου. Η διαιώνιση της απόλυτης πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ επισκιάστηκε όχι μόνο από την άνοδο της Αριστεράς και άλλων αντιπολιτευτικών δυνάμεων, αλλά και από τα δύο άκυρα ψηφοδέλτια-έκφραση διαμαρτυρίας συνέδρων της ΠΑΣΚΕ.

Κ.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!