Αρχική πολιτική Το καλοκαίρι του τρόμου

Το καλοκαίρι του τρόμου

Αποθρασυμένη από το επίσημο πογκρόμ της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή οργάνωσε το δικό της ματωμένο κυνήγι μεταναστών

Η ανακοίνωση του απόστρατου αστυνομικού και υποψήφιου της Χρυσής Αυγής ότι καλεί σε σύσταση «ταγμάτων ασφαλείας» στον Δήμο της Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελευθερία της Μεσσηνίας), ήταν μόνο το πιο πρόσφατο… κατόρθωμα της οργάνωσης αυτής. Έχουν προηγηθεί πολλά, μέσα μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, το κατακαλόκαιρο ήταν ένα εξόχως παραγωγικό διάστημα για τα εν Ελλάδι τάγματα του σύγχρονου ναζιφασισμού.
Από τα δολοφονικά χτυπήματα εναντίον μεταναστών μέχρι την κατάληψη στον Πειραιά του καραβιού που μετέφερε τον Πακιστανό κατηγορούμενο για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, οι… ακτιβιστές της συμμορίας είχαν πολλή δουλειά.
Ενθαρρυμένη και αποθρασυμένη από το επίσημο πογκρόμ της Πολιτείας με την κωδική (και τραγικά ειρωνική έως κυνική) ονομασία «Ξένιος Δίας», η Χρυσή Αυγή οργάνωσε το δικό της παράλληλο ματωμένο πογκρόμ κατά μεταναστών σε διάφορες πόλεις, που έρχεται να προσθέσει -ποιος ξέρει πόσους ακόμη- νεκρούς και τραυματίες στους ήδη 500 μετανάστες που σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία μετά από ρατσιστικές επιθέσεις το τελευταίο εξάμηνο. Οι πιο… λάιτ πάντως εμφανίσεις του φασιστικού συρφετού τις τελευταίες μέρες ήταν περιστατικά όπως τα καπνογόνα που πέταξαν σε λατρευτικό χώρο Πακιστανών στον Πειραιά, όπως καταγγέλλουν ενώσεις μεταναστών, αλλά και οι… μηχανοκίνητες προκλήσεις σε βάρος μουσουλμάνων της Ξάνθης που κατήγγειλε ο δήμαρχος Τοπείρου.
Γίνεται προφανές ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση από τη μία και στις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες από την άλλη. Αντικείμενο του ανταγωνισμού, το κυνήγη των μεταναστών που ζουν νομίμως ή παρανόμως στη χώρα. Η μεν κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να υλοποιήσει την ακροδεξιά ατζέντα που έθεσε προεκλογικά ο Αντ. Σαμαράς, η δε Χρυσή Αυγή διεκδικεί τον πρώτο ρόλο στο «ξεβρόμισμα του τόπου».
Η μεν κυβέρνηση προειδοποιεί (με τους γνωστούς λεονταρισμούς του υπουργού Δημόσιας Τάξης) ότι θα πάρει μέτρα ενάντια σε όποιον παίρνει το νόμο στα χέρια του, η δε Χρυσή Αυγή τους βγάζει τη γλώσσα και τους κοροϊδεύει γνωρίζοντας τη στήριξη που απολαμβάνει από το σύστημα, καθώς ταυτίζεται πλήρως με την εξουσία σε ένα (τουλάχιστον) βασικό σημείο: στη διάχυση, στο άπλωμα του φόβου με κάθε τρόπο (και στην κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης σε δεύτερο χρόνο)…
Είναι αρκετά ενδεικτική από αυτή την άποψη η μεταχείριση που επεφύλαξε το σύστημα και τα ΜΜΕ του για την κατάληψη του πλοίου που μετέφερε στον Πειραιά τον Πακιστανό κατηγορούμενο για την υπόθεση κακοποίησης της 15χρονης στην Πάρο. Ας θυμηθεί απλώς ο καθένας την έξαλλη καταγγελία απέναντι στους αγώνες των ναυτεργατών όταν αποκλείουν τα πλοία στο λιμάνι κατά τις απεργίες τους και ας την αντιπαραβάλλει με τη σιωπή των «έγκριτων δημοσιογράφων» απέναντι στη χρυσαυγίτικη κατάληψη.
Για τους «ακτιβιστές» της Χρυσής Αυγής (που βεβαίως δεν οργάνωσαν καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του 63χρονου Έλληνα που κακοποιούσε σεξουαλικά επί τριετία μια 9χρονη στην Καβάλα), επόμενο πεδίο δράσης, ήδη προαναγγελθέν, ίσως να είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου τα παιδιά των Ελλήνων θα μείνουν εκτός, επειδή «καλύπτουν τις υπάρχουσες θέσεις τα παιδιά των ξένων» (κι όχι φυσικά επειδή η μνημονιακή πολιτική έχει ξηλώσει κάθε έννοια αναγκαίας πρόνοιας -αυτά είναι ψιλά γράμματα για το χρυσαυγίτικο μυαλό)…
Μ.Λ.Μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version