Αρχική αρχείο στηλών επιΚοινωνία ΕΠΙκοινωνία: Το ε και το ο…

ΕΠΙκοινωνία: Το ε και το ο…

Του Μάριου Διονέλλη.Η αστεία υπόθεση με τα φωνήεντα δεν σηκώνει ιδιαίτερο σχολιασμό και δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Βύρωνας Πολύδωρας διέβλεψε σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τις παραδόσεις του έθνους και μας κάλεσε όλους τους συνέλληνες σε συστράτευση.
Ο φόβος ότι θα μας πάρουν τα φωνήεντά μας διατυπώθηκε αρχικά υπό τη μορφή γραφικής, ελληνόπληκτης επιστολής διαμαρτυρίας και κατέληξε μέχρι τα χείλη τού, για μερικές ώρες, προέδρου της Βουλής.
Τα υπόλοιπα ανέλαβε να τα κάνει το Ιnternet και οι συνωμοσιολόγοι που πίσω από κάθε προσβολή της ελληνικότητας βλέπουν τους Εβραίους, τους μασώνους, τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τον Μπάτμαν.
Πάντως, αν όντως υπάρχει κάτι σκοτεινό από πίσω, εγώ θα το πήγαινα παραπέρα. Είναι προφανές ότι κάποιος προσπαθεί να καταργήσει τα φωνήεντά μας. Τα φωνήεντα είναι τρομερά ενοχλητικά για κάθε εξουσία. Αυτά είναι που, κυρίως, δείχνουν αποδοκιμασία, εξέγερση, απέχθεια και αγωνία.
Τι θα αποκάνουμε χωρίς το «εεεε» την ώρα που τα ΜΑΤ σπάνε την πύλη της Χαλυβουργίας, την ώρα που τραβολογάνε τον διπλανό μας στην Πλατεία Συντάγματος; Είναι προφανές ότι κάποιοι εκεί έξω θέλουν να σταματήσουμε εκείνο το ενοχλητικό «ε ε ε, ο ο ο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω…». Μεγάλη χάρη θα τους κάναμε να τα εξαφανίζαμε και το ε και το ο…
Το ειρωνικό «ωωω!» την ώρα που η εσωτερική τρόικα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση; Το αγωνιώδες «ιιιιι» (σαν εκείνο της Ζουμπουλίας, αν θυμάστε..) για το τρίτο μνημόνιο που έρχεται ολοταχώς;
Μην το γελάτε καθόλου. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Έχουν τον στόχο τους οι μπαγάσηδες. Θέλουν τα φωνήεντά μας. Θέλουν να μας αφήσουν με εκείνο το χλιαρό, κολωνακιώτικο «τσ, τσ, τσ» για όσα γίνονται γύρω μας. Κάτι σαν τη ΔΗΜΑΡ ένα πράγμα, δηλαδή.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.
Γρηγορείτε συνέλληνες, δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.
Καλό καλοκαίρι!

 

Σχόλια

Exit mobile version