Αρχική κοινωνία εργασία Το δρόμο της αντίστασης δείχνουν οι τεχνικοί τηλεόρασης

Το δρόμο της αντίστασης δείχνουν οι τεχνικοί τηλεόρασης

Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και δεδηλωμένη την απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι τεχνικοί τηλεόρασης κατάφεραν να… φιμώσουν για δύο ημέρες τις τηλεπερσόνες των δελτίων των 8, ρίχνοντας «μαύρο» σε δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές και άλλες εκπομπές.

Παρά τις προσπάθειες αμαύρωσης του αγώνα (ο γνωστός «απεργοσπάστης» ΣΚΑΪ παρουσίασε ειδήσεις και εκπομπές «κονσέρβα»), αλλά και την αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία (παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί προ 4ημέρου και είχε προηγηθεί ο απαιτούμενος «δημόσιος διάλογος»), οι τεχνικοί τηλεόρασης συμμετείχαν μαζικά στην απεργία που εξήγγειλε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και η αντίστοιχη της Β. Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ).
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ «η απεργία είναι ο μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε να μας τα πάρουν όλα και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό του κέρδους να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις».

Οι τεχνικοί με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά τους και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Την καταβολή των δεδουλευμένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.
• Την άμεση απόσυρση όλων των μηνύσεων και αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
• Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
• Να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές – ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε εταιρίες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Οι εργαζόμενοι τεχνικοί τηλεόρασης βιώνουν τις πιο μαύρες συνθήκες εργασίας στον… λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης, καθώς εξαναγκάζονται σε εξαντλητικά ωράρια, πιέζονται να περικόψουν τα απαραίτητα άτομα των εξωτερικών συνεργείων (από δύο σε ένα), δουλεύουν ως εξωτερικά συνεργεία (με μπλοκάκι) και τελευταίως αντιμετωπίζουν και συνδικαλιστικές διώξεις.
Μήνυμα αλληλεγγύης σε έναν πολυδιασπασμένο κλάδο έδωσαν οι τεχνικοί ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ) που με ανακοίνωσή τους δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους της τηλεόρασης εξαίροντας τον αγώνα τους για να αποτρέψουν το πισωγύρισμα σε μέρες του μεσοπολέμου.

Μ.Ε.

 

Σχόλια

Exit mobile version