Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Το ΑΠΘ στις επάλξεις….

Το ΑΠΘ στις επάλξεις….

Αναβλήθηκαν δυο φορές οι εκλογές για το διοικητικό όργανο

Η τρέχουσα εβδομάδα πέρασε εν μέσω κινητοποιήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Την Τετάρτη 15/2 και, εξ αναβολής, την Παρασκευή 17/2 ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του διοικητικού οργάνου του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου-πλαίσιο μετά από απόφαση της διορισμένης από το υπουργείο Παιδείας Οργανωτικής Επιτροπής. Το ραντεβού της πανεπιστημιακής κοινότητας δόθηκε νωρίς το πρωί και τις δύο μέρες. Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι που προχώρησαν σε στάση εργασίας συγκεντρώθηκαν στη Νομική Σχολή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας από την Οργανωτική Επιτροπή.
Όπως τονίζουν φοιτητές της Αριστερής Ενότητας «οι εκλογές είναι το πρώτο βήμα για την εξολοκλήρου εφαρμογή του νέου νόμου που διαλύει τον χαρακτήρα του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, καταστρέφει τα πτυχία μας, καταλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα και εναρμονίζει το πανεπιστήμιο με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου. Με τη σύσταση ενός πιο συγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού οργάνου διοίκησης επιχειρείται η πλήρης αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου, αναγκαίος όρος για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου».
Η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα μελών της Οργανωτικής Επιτροπής. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα.
«Οι υποστηρικτές του νέου νόμου-πλαίσιο στο ΑΠΘ αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προσπαθούν να κάνουν τις εκλογές στο ίδρυμα επιστρατεύοντας ακόμα και εισαγγελείς, ακόμα και τις δυνάμεις καταστολής», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΕΣΔΕΠ, οι φοιτητικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Διοικητικών ΑΠΘ, προσθέτοντας ότι «ο νόμος-πλαίσιο αποτελεί εξειδίκευση της γενικότερης αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής στο χώρο των πανεπιστημίων. Γι’ αυτό η μάχη για τη μη εφαρμογή του νόμου είναι δεμένη με τη γενικότερη πάλη των εργαζομένων κόντρα στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, κόντρα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ».
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Οργανωτική Επιτροπή να ορίσει νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Γ.Β.
Σχόλια

Exit mobile version