Αρχική πολιτισμός Πολιτισμός & Βαρβαρότητα τ.157

Πολιτισμός & Βαρβαρότητα τ.157

Ο Eugen Ruge στην Αθήνα
Ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα που φέρνει στο μυαλό το Goodbye Lenin. Ένας συγγραφέας που έχει ζήσει όλα τα κρίσιμα γεγονότα που οδήγησαν στην Πτώση του Τείχους. Ένα βιβλίο που μιλά για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας…
Όταν λιγόστευε το φως: 50 χρόνια Ιστορίας μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας κομμουνιστών, από το 1952 μέχρι το 2001. Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου στις 8.30, θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το συγγραφέα σε εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο Γκέτε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Ο Eugen Ruge γεννήθηκε το 1954 στην πόλη Soswa στα ανατολικά Ουράλια Όρη, ο πατέρας του, ως κομμουνιστής, εξορίστηκε από τους ναζί στη Ρωσία, ενώ ως Γερμανός στη Σοβιετική Ένωση οδηγήθηκε στα γκουλάγκ. Η μητέρα του καταγόταν από τη Σοβιετική Ένωση…
Πριν γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα που βασίζεται, εν πολλοίς, στις οικογενειακές εμπειρίες, υπήρξε συνεργάτης της περίφημης DEFA, της μοναδικής κινηματογραφικής εταιρίας της Λ.Δ. Γερμανίας, που διακρίθηκε ιδιαίτερα στο χώρο του ντοκιμαντέρ.
Περισσότερα, όμως, για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα έχουμε σε επόμενο φύλλο του Δρόμου.

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής από τον Ν. Οικονομίδη
Πλούσια η δράση της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, εκτείνεται σε πολλούς τομείς πέραν της παραδοσιακής παρέμβασης. Μετά το πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, τον κινηματογράφο και μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ξεκινούν τώρα και δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.
«Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε», λοιπόν:
«…Για όσες και όσους θέλουν:
– Να ξεφύγουν από τη μιζέρια της τηλεοπτικής τους «ζωής» και την ασφυκτική μέγγενη της κατάθλιψης των ΜΜΕ.
– Να αντιμετωπίσουν τη σκοτεινιά της καθημερινότητας και την απελπισία στην οποία μας έχουν βυθίσει.
– Για να «χτυπήσουμε» το φόβο που μας καλλιεργούν – με την τέχνη.
– Για να βάλουμε λίγο χρώμα στις γκρίζες μέρες μας…».
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 4.οο το απόγευμα, στο Χώρο Διαλόγου-Αβέρωφ 7Α (Κοντά στην Πλατεία Χαλανδρίου) από το ζωγράφο Νίκο Οικονομίδη.
Η έναρξη έχει οριστεί για την Τετάρτη 27 Μαρτίου, οπότε καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν σύντομα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210-6841894-6979085756.

Σχόλια

Exit mobile version