Αρχική πολιτική Τι θα γίνει κύριε πρώην πρόεδρε της ΕΦΕΕ;

Τι θα γίνει κύριε πρώην πρόεδρε της ΕΦΕΕ;

Του Γιώργου Παπαϊωάννου
Ένας περίπου μήνας πέρασε από τότε που ο υπουργός Προ.Πο. Χρ. Παπουτσής δήλωνε ότι θα τελειώνει με τους παρακρατικούς μηχανισμούς μέσα στην αστυνομία και ότι είναι έτοιμος ακόμα και να διαλύσει σώματα που κάθε άλλο παρά προστατεύουν τον πολίτη. Παρακολουθήσαμε τότε και ένα κωμικοτραγικό επεισόδιο αντιπαράθεσής του με τους αστυνομικότερους της αστυνομίας δημοσιογράφους του Mega που τον επέπληξαν για το δημοκρατικό του αυτό κατήφορο.
Από τότε, φυσικά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι υπεύθυνοι για το μακελειό στις 11 Μάη και την παραλίγο δολοφονία του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά παραμένουν στο… πλευρό (και στα πλευρά) του πολίτη. Οι εξελίξεις στις πλατείες και το τελικό ξεπούλημα που σχεδιάζουν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για οποιαδήποτε συζήτηση που θα πλήττει το αξιόμαχο του πολύτιμου σύμμαχου της κυβέρνησης, των κατασταλτικών δυνάμεων.
Η 15η Ιούνη αποδεικνύει την αξιοπιστία των διακηρύξεων Παπουτσή που οι λειτουργοί του Mega έκαναν ότι πήραν στα σοβαρά. Κάθε είδους ασφαλίτες και προβοκάτορες έδρασαν πάλι ενάντια στους διαδηλωτές. Φωτογραφίες και βίντεο στο Διαδίκτυο απέδειξαν την άρτια συνεργασία τους με την Αστυνομία. Τα ΜΑΤ για μια φορά ακόμα αιματοκύλισαν το λαό, εισέβαλαν ακόμα και στο Σταθμό Α’ βοηθειών του Συντάγματος, έσπασαν τζαμαρίες ξενοδοχείων καταδιώκοντας διαδηλωτές, χτύπησαν και συνέλαβαν κόσμο στο σωρό.
Με το χημικό πόλεμο προσπάθησαν πάλι να διαλύσουν δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους. Οι μηχανοκίνητες συμμορίες των ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ για μια φορά ακόμα έπεσαν με τα μηχανάκια τους πάνω σε διαδηλωτές, με κίνδυνο να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί ή και θάνατος.
Ο υπουργός Προ.Πο. έμεινε στη θέση του μετά τον ανασχηματισμό. Το έργο του αυτές τις μέρες είναι σοβαρό και δεν μπορεί να διαταραχτεί από τελετές παράδοσης – παραλαβής. Ο άλλοτε «αγωνιστής» του φοιτητικού κινήματος και πρόεδρος της ΕΦΕΕ θα συνεχίσει στο ρόλο του οργανωτή της κρατικής βίας απέναντι σε ένα λαό που, όμως, δεν δείχνει να υποτάσσεται σε πρακτικές και σενάρια καταστολής, γιατί πλέον ξέρει όχι μόνο ποιο είναι το δίκιο του, αλλά και ότι έχει τις δυνάμεις να το επιβάλει.
Σχόλια

Exit mobile version