Αρχική πολιτική αριστερά Τιμωρούμε τους υπεύθυνους, προετοιμάζουμε το αύριο

Τιμωρούμε τους υπεύθυνους, προετοιμάζουμε το αύριο

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Οι πρώτες εκλογές για τους δήμους και περιφέρειες με το νόμο «Καλλικράτης» γίνονται με την ελληνική κυβέρνηση κλητήρα της επικυρίαρχης Τρόικα (ΔΝΤ – Ε.Ε – ΕΚΤ).
Η χώρα λειτουργεί με ό,τι επιτάσσει το Μνημόνιο, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, η κοινωνική ασφάλιση οδηγείται στον πυλώνα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, το ΕΚΑΣ, το επίδομα ενοικίου – θέρμανσης των φτωχών και ηλικιωμένων καταργούνται, οι συντάξεις έως το 2060 δεν θα υπερβαίνουν το 2,5% του ΑΕΠ, τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, βαμβάκι, γάζες, κλείνουν τα χειρουργεία, τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν ή ιδιωτικοποιούνται, η ανεργία χτυπάει όλα τα σπίτια, ενώ κόβονται 500 εκατομμύρια ευρώ απ’ την επιδότηση των ανέργων (ΟΑΕΔ), οι δημόσιες επιχειρήσεις ρεύμα – τηλέφωνο – νερό – τηλεόραση προσφέρονται στο μεγάλο κεφάλαιο και τα τιμολόγιά τους γίνονται απλησίαστα για τα νοικοκυριά. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται στους ξένους. Κινέζοι και Άραβες γίνονται οι νέοι αποικιοκράτες – κατακτητές της χώρας. Το δημόσιο χρέος αυξάνει, ξεπερνώντας τα 350 δισ. ευρώ, το έλλειμμα ξεπερνά το 15% και η θηλιά στο λαιμό σφίγγει μέχρι ασφυξίας. Του χρόνου οι άνεργοι θα ξεπερνούν το 1.200.000. Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ τα Mall, τα πολυκαταστήματα και τα πολυεθνικά σούπερ μάρκετ κερδοσκοπούν με τιμές μονοπωλιακής ληστείας.
Οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ) αυξάνουν σε βάρος του λαού και την ίδια στιγμή μειώνεται η άμεση φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Οι τραπεζίτες ξαναενισχύονται με 28 δισ. ευρώ απ’ τον βαριά φορολογούμενο πολίτη.
Οι Δήμοι Δραπετσώνας και Κερατσινίου πλήττονται ακόμη σκληρότερα. Απ’ τις συνέπειες που παράγονται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απ’ τις εξελίξεις στον ΟΛΠ με την παρουσία της COSCO. Το ΠΑΣΟΚ διακήρυσσε ότι θα ακύρωνε τη σύμβαση όταν γινόταν κυβέρνηση, τώρα επεκτείνει τη δράση της μέχρι το Θριάσιο και τον Αστακό.
Οι «υποβαθμισμένες» μας περιοχές απειλούνται, αφού η ευρύτερη περιοχή των λιπασμάτων Δραπετσώνας, της ΔΕΗ Κερατσινίου, του Άι Γιώργη ΟΛΠ, το Ποικίλο Όρος και άλλα ελεύθερα εκμετάλλευσης γήπεδα αποτελούν φιλέτα για εφοπλιστές, Κινέζους, Εμίρηδες, λαμόγια, κουμπάρους και ημέτερους.
Πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,
Αυτές οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πολιτικοποιημένες για όλους μας. Αυτό συνομολογείται και απ’ τον πρωθυπουργό και απ’ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί ξέρουν!
Μαζί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα 35 μεταπολιτευτικά χρόνια κυβερνούν και έφθασαν τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στην εξαθλίωση.
Οι εκλογές είναι σημαντικές και εκπέμπουν μήνυμα. Το δικό μας μήνυμα είναι τιμωρία σ’ αυτούς που οδήγησαν στην κρίση και την εξαθλίωση.
Η οργή μας να μην είναι άρνηση και αποχή.
Να γίνει μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στην κάλπη. Με καταψήφιση αυτών που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αλλά και όσων «ψευτοανταρτών» θέλουν να εισπράξουν τη δυσαρέσκειά μας και απ’ την πίσω πόρτα να στηρίξουν τις νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Η κοινωνία μπορεί να στείλει ένα φιλολαϊκό μήνυμα για άλλη πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι πολίτες μπορούμε! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανείς δεν μπορεί να μας φοβίσει, να μας καλλιεργήσει το φθόνο, το μίσος και να μας διασπάσει. Οι τοπικές κοινωνίες έχουμε ανάγκη από ενότητα, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, συμμετοχή σε ότι γίνεται, να αποφασίζουμε εμείς, τα κινήματα πολιτών, να διεκδικούμε αγωνιστικά ότι μας ανήκει και μας ανήκουν όλα, γιατί εμείς είμαστε οι δημιουργοί του πλούτου. Υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον, θέλουμε άλλες συγκοινωνίες, ανθρώπινα νοσοκομεία και σχολεία, επιδοτούμενες κατοικίες, καλές και φθηνές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Θα τα διεκδικήσουμε και με την ψήφο μας και με τη δράση μας.
Ενεργή συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δυνάμεων που απογοητεύτηκαν και αποσπάστηκαν απ’ το ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική πολιτική. Να αξιοποιηθεί κάθε αυτοδιοικητική προοδευτική κίνηση και πολίτης, όλα τα κινήματα πόλης και θεματικών ενδιαφερόντων, κάθε τίμιος άνθρωπος που αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.
Με βάση τα παραπάνω, να συγκροτήσουμε με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, αμέσως μετά τις εκλογές, τη νέα αυτοδιοικητική κίνηση, που θα δημιουργεί το αύριο των νέων ανθρώπων.
Τέλος, δηλώνουμε ότι εκτός των γνήσιων εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., θα καταψηφίσουμε και τον κρυπτοΠΑΣΟΚο εκπρόσωπο του συνδυασμού Καλημέρα.
Και εξηγούμαστε γιατί τον καταψηφίζουμε:
1. Είναι ένας παραγοντίσκος της πολιτικής που εμφανίζεται με 2 πρόσωπα, σαν άλλος Ιανός, το ένα ΠΑΣΟΚ και το άλλο ουδέτερο.
2. Συγκρότησε έναν προσωποπαγή συνδυασμό «αχταρμά», χρησιμοποιώντας πολιτικά υλικά, δεξιάς – «ΠΑΣΟΚ» – ακροδεξιάς – κυβερνητικά – και ολίγον ΣΥΝ, με καθολικά αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ.
3. Δεν έχει σχέση με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο στη λειτουργία του συνδυασμού, όσο και στην προγραμματική διακήρυξη.
4. Δεν συγκεντρώνει κανένα στοιχεία γνησιότητας, δεν εκφράζει τη λαϊκή αυτοδιοικητική συλλογικότητα που μπορεί να στείλει το μήνυμα της τιμωρίας στους υπεύθυνους της κρίσης.
Στις 7 Νοέμβρη τιμωρούμε αυτούς που εφάρμοσαν ή στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Και μετά τις εκλογές μαζικά, αγωνιστικά θα υπερασπιστούμε την κοινωνία και τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Ανδρονίκη Κυριακίδου
Νίκος Καλλιπολίτης
Νίκος Κόλλιας
Σωτήρης Γεωργόπουλος
Σχόλια

Exit mobile version