Αρχική πολιτική αριστερά Τα «ψιλά γράμματα» μιας δημοσκόπησης

Τα «ψιλά γράμματα» μιας δημοσκόπησης

Στα Επίκαιρα της 22/3/2012 δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της VPRC.

Στην παρουσίασή της ο Χρ. Βερναρδάκης αναφέρει (σελ. 28 του εντύπου): «Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη εκλογική συμπαράταξη των αριστερών κομμάτων και μορφωμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Σπίθα-Μίκης Θεοδωράκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ. -το κ.λπ. να αφορούσε το ΜΑΑ;) εξακολουθεί να αποτελεί δυνητική επιλογή σημαντικού μέρους του εκλογικού σώματος, που θα έφτανε πιθανώς το 18 με 20%, ενώ ενδεχόμενη συμμετοχή του ΚΚΕ θα το καθιστούσε πρώτο κόμμα με διαφορά».
Σε αυτή την παράγραφο, χαμένη μέσα στο κείμενο και η οποία δεν υπάρχει στους πίνακες (δηλαδή εκεί που θα κοιτάξει, μάλλον, ο περισσότερος κόσμος) αναφέρθηκε ο Μίκης με τη δήλωσή του «Διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε πληροφορία – είδηση που με αφορά σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές».
Οι λοιποί δεν φαίνεται να ασχολήθηκαν και μάλλον έπραξαν «καλώς», διότι, άντε να απαντάς στα ερωτήματα του κόσμου, ο οποίος δεν καταλαβαίνει από ταξικότητα-διεθνισμό-ευρωπαϊσμό ούτε από αντικαπιταλισμό-αντί-ευρώ-Ε.Ε.
18-20% και με το ΚΚΕ μαζί πρώτο κόμμα;
Η «υπαρκτή» Αριστερά έχοντας επιλέξει είτε το συστημισμό είτε τον αριστερισμό, με κάνει να αναρωτιέμαι αν αυτή η στάση της δεν είναι η σύγχρονη μορφή της, επαναστατικά εμπνευσμένης, αποχής του 1946.
Το Σάββατο 31 Μάρτη είναι η 66η επέτειός της.
Να τα εκατοστίσουμε σύντροφοι!
* Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο site του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (https://www.tometopo.gr).
Σχόλια

Exit mobile version