Καλημέρα πελάτες μου, συντρόφια του Δρόμου!
Βρε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Και άμα ήσασταν στη απεργία και βλέπατε τα παιδιά της «Αλλαγής» του ΕΚΑ και της ΓΣΣΕ θα καταλαβαίνατε πολλά!

Πίσω στο 2009 και ακόμα πιο πίσω. Βέβαια, από τη λιτανεία έλειπε ο Παναγόπουλος. Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος για τη στήριξη των αιτημάτων της εργατιάς! Ρε ’σεις, παιδιά της «Αλλαγής», θα αφήσουμε τα τιμόνια και τις ταρίφες και θα ξαναρπάξουμε την πέτρα στην πλατεία. Γκέγκε; Πελάτες μου, μέχρι και ο «λόρδος» με την καπελαδούρα έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια, χαλαρός, χαλβάδιαζε την πορεία – και όχι μόνο! Πού να τον βλέπατε, όμως, στα δεύτερα «Δεκεμβριανά» και στις μάχες των αγανακτισμένων με τα ΜΑΤ… στο 7ο υπόγειο είχε πάρει «φύσημα ο λόρδος». Κι όχι μόνος, αλλά μαζί με τα καμάκια και τις κυρίες με τα φτερωτά καπέλα της Μεγάλης Βρετανίας! Και έξω δούλευε το σφυρί και το καλέμι στα μάρμαρα του ξενοδοχείου. Το άλλο το ανέκδοτο το μάθατε; Δύο ημέρες συνεδρίαζε το συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όλα τα θέματα επί τάπητος, στο τέλος όσα μέλη είχαν μείνει (μισά, δηλαδή), ψήφισαν διά ανατάσεως της χειρός!
Επιπλέον, όλο και κάποιες κακές σκέψεις θα περνάνε από το μυαλό της Μαργαρίτας: «Λες αυτοί οι κωλοέλληνες με τις ανταλλαγές και το PSI να ανταλλάξουν και τον γιο μου με τον Εφραίμ»;
Την πέτρα συντρόφια, την πέτρα και την κοινή κάθοδο της Αριστεράς! Γιατί θέλουμε την Αριστερά όχι να γαβγίζει στη Βουλή, αλλά να δαγκώνει την εξουσία και τους τοκογλύφους!
Πάμε τώρα στα δικά μας.
Η μικρή πελάτισσα μπαίνει στο ταξί κάπου στην Κηφισίας με προορισμό το Φάληρο. Ο ταξιτζής τσαντισμένος από την κίνηση, ψιλοπερνάει τα φανάρια (πορτοκαλί-κόκκινο).
– Δεν πιστεύω να μας κυνηγάνε σαν τον Κίμωνα; μου λέει.
– Επαναστάτης ο Κίμωνας, πάντα με κόκκινο περνάει, της λέω και λυνόμαστε στα γέλια.
– Το ξέρεις, κύριε ταξιτζή, ότι ο Κίμωνας είναι από το χωριό μου; Εντάξει, εγώ είμαι μικρή, λίγα ξέρω για την παλιά του δράση, αλλά τον έχω δει από κοντά στο χωριό.
– Είναι έτσι χείμαρρος όπως παλιά, που κυνηγούσε με τα κανάλια την ακρίβεια στις λαϊκές, με τα αγγουράκια και τα μπρόκολα και το βαμμένο μαλλάκι; της λέω και η μικρή έχει ξεφύγει από τα γέλια.
– Μωρέ αυτό που με χαλάει στον Κίμωνα, είναι που το δουλεύει το μολύβι.
– Δεν κατάλαβα, της λέω. Δηλαδή θέλεις να πεις, ότι ο Κίμωνας, την… κουνάει την αχλαδιά;
– Όχι, όχι, μου λέει πνιγμένη στα γέλια, δεν εννοώ αυτό. Να, ο Κίμωνας με το μολύβι του μακιγιάζ, βάφει τα βλέφαρα και τα φρύδια.
– Τι λες μωρέ, τρελάθηκες; O Κίμωνας που τα έβαζε με τους λαϊκατζήδες, που στις πισίνες του «Ελούντα Mπιτς» έλιωναν κορμιά για πάρτη του, το δουλεύει το μολύβι;
– Το δουλεύει, το δουλεύει, σου λέω κύριε ταξιτζή…
– Ω, Θεέ μου! Χάλασε ο κόσμος. Πού είσαι Αντρέα να μας δεις! Εμείς, τα παιδιά της «Αλλαγής», σκορπίσαμε στους δέκα ανέμους. Ο ταξιτζής δίπλα στον «Λουκάνικο» να πετάει πέτρες στην τρόικα, ο Κίμωνας να «δουλεύει το μολύβι», ο Γιωργάκης να μη φεύγει φοβούμενος τις ανταλλαγές! Η Βάσω κάθε που μας «πηδάει» η παλιά Σοσιαλιστική Διεθνής, το δάκρυ κορόμηλο! Ο Πάγκαλος να μην μπορεί να πληρώσει το χαράτσι από τα 87 ακίνητα! Η Δήμητρα, ίσα που πρόλαβε να σώσει τη βίλα που έχτισε με τα δανεικά του Παπούλια και τώρα θέλει να κατέβει αρχηγός κόμματος. Αντρέα, δεν έρχεσαι να φτιάξουμε το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Μόνο που τώρα αντίπαλοι θα είναι τα παιδιά της «Αλλαγής» που πέσανε με μανία στο «κανναβούρι» και έχουν αναστενάξει οι ελβετικές τράπεζες από τις καταθέσεις!
Φιλάκια στα παιδιά της «Αλλαγής» που δεν μετείχαν στις «ιερές ανταλλαγές» και έμειναν με το τρύπιο σώβρακο από παλιά!  

Φιλάκια πολλά,
Ο Ταξιτζής του Δρόμου της Αριστεράς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!