Αρχική πολιτική Τα παίρνουν από την ΕΡΤ για να τα δώσουν στους...

Τα παίρνουν από την ΕΡΤ για να τα δώσουν στους παραγωγούς ενέργειας

Με μια ακόμα σπασμωδική και αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση προσπαθεί να ακροβατήσει καλύπτοντας τις τεράστιες τρύπες του προϋπολογισμού.

Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Επικρατείας και Περιβάλλοντος και δημοσιεύτηκε στις 21/8, το 25% του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ της ΕΡΤ, θα πηγαίνουν στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Έτσι από τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που εισπράττονται μέσω αυτού του τέλους και καλύπτουν τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ θα χάσει περίπου 75 εκατ. ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της.
Το ανταποδοτικό τέλος έχει μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων από πέρυσι, όταν ξεσηκώθηκε ο θόρυβος για το δήθεν υπέρογκο κόστος που πληρώνει ο κάθε συνδρομητής της ΔΕΗ για τη λειτουργία της ΕΡΤ (51,60 ευρώ το χρόνο). Κι ενώ τότε αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και με τη συνδρομή των ιδιωτικών ΜΜΕ, για να στηριχτεί το σχέδιο συρρίκνωση της ΕΡΤ του κ. Μόσσιαλου, σήμερα που τα χρήματα των καταναλωτών ενέργειας αποφασίστηκε να καλύψουν τα ελλείμματα της ΔΕΗ υπέρ των ιδιωτών παραγωγών ενέργειας, τα ΜΜΕ δεν φαίνεται να προβληματίζονται. Το γεγονός ότι κάποιοι από τους μεγάλους ομίλους των ιδιωτικών ΜΜΕ, δραστηριοποιούνται και στην παραγωγή ενέργειας, προφανώς ούτε τυχαίο, ούτε άνευ σημασίας είναι.
Μ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version