Αρχική κοινωνία Τέλος εποχής για το δήμαρχο Ζαχάρως

Τέλος εποχής για το δήμαρχο Ζαχάρως

Τέθηκε σε αργία μετά από σωρεία αποκαλύψεων

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, έπειτα από δεκάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του. Η απόφαση της παύσης, για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Χρονόπουλος, παλιός χωροφύλακας και ευνοούμενος του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, φίλος του Μαυρίκη των υποκλοπών, εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ως δήμαρχος. Αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για τον τρόπο που ασκούσε διοίκηση (κομψό), καμία από αυτές δεν τον ακούμπησε.
Το όνομά του έγινε πανελληνίως γνωστό από τις εισαγόμενες νύφες από την Ουκρανία αλλά και αργότερα όταν, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2007 κι ενώ οι καπνοί στην Ηλεία δεν είχαν ακόμη σβήσει, επιχείρησε να παραχωρήσει 2.500 στρέμματα στην ΚΕΔ για να γίνουν… επενδύσεις. Βέβαια, η δραστηριότητά του δεν σταματά εκεί: νυχτερινά κέντρα, παράνομες τουριστικές μονάδες, αγνοούμενα κονδύλια για την ενίσχυση των πυρόπληκτων…
Ο κουμπουροφόρος δήμαρχος δεν δίσταζε να απειλεί, να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει όσους κατήγγειλαν ή αντιστάθηκαν στη μετατροπή της περιοχής σε Φαρ Ουέστ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Μάκη Νοδάρου από μπράβους, καθώς και οι μηνύσεις σε όποιον τόλμησε να ανοίξει το στόμα του.
Σε πλήρη συνεννόηση και διαπλοκή με διεφθαρμένους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής, ο κ. Χρονόπουλος κατάφερε τόσα χρόνια να παραμείνει στο δημαρχιακό θώκο, αν και υπόδικος. Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε το αυτονόητο, την παύση του. Το ερώτημα όμως πώς «ευδοκιμούν» τέτοια φαινόμενα στη δημόσια ζωή του τόπου παραμένει.

Κ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version