Αρχική κοινωνία Σώθηκαν από το ναυάγιο αλλά θα μείνουν λαθραίοι

Σώθηκαν από το ναυάγιο αλλά θα μείνουν λαθραίοι

Tην εκδίωξη των 230 μεταναστών που διασώθηκαν από το ναυάγιο του περασμένου Σαββάτου 30 ν.μ. δυτικά της Κέρκυρας, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέφεραν δεμένους με χειροπέδες τους Αφγανούς μετανάστες την περασμένη Τετάρτη και αφού τους χώρισαν τους σε ομάδες των 30 ατόμων στο λιμάνι του νησιού με σκοπό την εκ νέου μετακίνησή τους σε άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Μετά από φωτογράφηση και καταγραφή στοιχείων, ο κάθε μετανάστης θα αφεθεί με γραπτή εντολή για απομάκρυνσή του από την Ελλάδα εντός 30 ημερών.
Οι 250 Αφγανοί επέβαιναν στο τούρκικο ψαροκάικο Ismail Sener (με σημαία Παναμά) όταν αυτό εμβολίστηκε από εμπορικό πλοίο. Οι μετανάστες ανέφεραν πως τα άτομα που αγνοούνται συνθλίφτηκαν ανάμεσα στα δύο πλοία την ώρα του εμβολισμού.
Επισήμως αγνοούνται 20 άτομα, ανάμεσά τους δυο γυναίκες και ένα παιδί.
Η ελληνική κυβέρνηση μένει πιστή στην απάνθρωπη και αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., συναινεί στις επιχειρήσεις που διεξάγει στα σύνορα της Ελλάδας η FRONTEX ,στις συμφωνίες Δουβλίνο ΙΙ και Σένγκεν που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Αντί να συνδράμει τους μετανάστες και να τους εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα, που θα τους επέτρεπαν να μεταβούν άμεσα, νόμιμα και με ασφάλεια σε χώρες της Ε.Ε. της επιλογής τους, τους δίνει γραπτή εντολή για απομάκρυνσή του από την Ελλάδα εντός 30 ημερών. Οι λύσεις των τειχών της ντροπής όπως αυτό στον Έβρο δεν λύνουν το ζήτημα και καθιστούν την ελληνική κυβέρνηση συνένοχη στη δολοφονία των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους με κίνδυνο τη ζωή τους και πληρώνοντας αδρά.

Ξ.Π.

 

Σχόλια

Exit mobile version