Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Σύλληψη και καταδίκη συνδικαλιστή εργαζόμενου στον «Μετρόπολις 95,5» λόγω απεργίας!

Σύλληψη και καταδίκη συνδικαλιστή εργαζόμενου στον «Μετρόπολις 95,5» λόγω απεργίας!

Καταδίκη σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή προέδρου σωματείου γιατί  περιφρουρούσε απεργιακή κινητοποίηση στο χώρο εργασίας του.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης προχωρά σε όλο και πιο σκοτεινά μονοπάτια, αφού τα δικαστήρια έφτασαν να καταδικάσουν τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου μετά από καταγγελία της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού Μετρόπολις 95,5. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του και την προσαγωγή του με τη διαδικασία του αυτόφωρου στην εισαγγελέα, επειδή περιφρουρούσε την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το σωματείο στον ραδιοσταθμό με αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τους εργαζόμενους στο ραδιοσταθμό Μετρόπολις 95,5 μόνο οι τρεις συνδικαλιστές της ΕΤΕΡ Μ-Θ εργάζονται με εκ περιτροπής εργασία 2 ημερών την εβδομάδα με στόχο της διοίκησης την εξόντωσή τους φυσικά και ψυχολογικά.
Τόσο η διοίκηση του ΕΚΘ, όσο και το διασωματειακό του Τύπου απαιτούν την άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας για να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και η εργοδοτική αυθαιρεσία και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τον συνδικαλιστή σε κάθε διεκδίκησή του από εδώ και πέρα.

Σχόλια

Exit mobile version