Αρχική κοινωνία εργασία Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο BANQUET

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο BANQUET

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του BANQUET και οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, καθώς οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δεν δέχονται την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Παράλληλα, το εστιατόριο παραμένει κλειστό για τρίτη εβδομάδα, μετά το ιδιόμορφο lock out στο οποίο προχώρησε η εργοδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχουν προχωρήσει στην προσωρινή παύση λειτουργίας της, απειλώντας ότι αν δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις θα βάλουν μόνιμο λουκέτο στο εστιατόριο, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο.  Όλο το προηγούμενο διάστημα η επιτροπή αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του εστιατορίου είχε προχωρήσει σε συμβολικούς αποκλεισμούς τόσο του BANQUET, όσο και άλλων εστιατορίων της ίδιας ιδιοκτησίας στο κέντρο της πόλης.

Πλέον, οι παρεμβάσεις μεταφέρονται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 5 και 6 Ιουνίου στις 20:00, με στόχο τον αποκλεισμό καταστημάτων κοινής, με το BANQUET, ιδιοκτησίας. Οι εργαζόμενοι του εστιατορίου με κείμενό τους ζητούν τη μεγαλύτερη δυνατόν στήριξη από την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και καταγγέλλουν το ελεγχόμενο, από το ΠΑΜΕ, κλαδικό σωματείο του χώρου του επισιτισμού, για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την εργοδοσία.

Σχόλια

Exit mobile version