Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Συνεχίζονται οι διώξεις Τούρκων αγωνιστών

Συνεχίζονται οι διώξεις Τούρκων αγωνιστών

Προφυλακίστηκε ο Τσετίν επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά του σε φυλλάδια που είχε… στο σπίτι του. Της Έφης Τελλή

Βάσει εντάλματος σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του στις 12/12/2013 για την έκρηξη της Τριανδρίας (τον Οκτώβριο του 2011) συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις 14/2/2014 ο Τσετίν (Hassan Kosar). Για την υπόθεση αυτή είχαν εκδοθεί αρχικά εντάλματα σύλληψης για 5 Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες μεταξύ των οποίων ήταν και ο Nevzat Kalayci –ο οποίος έμεινε προφυλακισμένος επί 6 περίπου μήνες και στη συνέχεια έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του– και η Suicmez Havva (Εμινέ), η οποία έμεινε προφυλακισμένη για πολλούς μήνες και στη συνέχεια αθωώθηκε από το Δικαστήριο.
Ο Τσετίν κατηγορείται με πανομοιότυπο κατηγορητήριο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικού και πολεμικού υλικού. Τα στοιχεία με τα οποία ξανάνοιξε η ανάκριση και συνελήφθη ο Hassan Kosar δεν είναι ούτε «νέα», ούτε «στοιχεία». Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι 2 ημέρες μετά την έκρηξη στην Τριανδρία εξετάσθηκε ως μάρτυρας όπως όλοι οι Τούρκοι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του καθώς δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο που να τον συνδέει με την έκρηξη. Το «στοιχείο» που υπάρχει από τότε στη δικογραφία είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού που λέει ότι ως υπηρεσία είχαν δεχθεί ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που κατονόμαζε κάποιους Τούρκους, στα σπίτια των οποίων υποτίθεται ότι κρύβονταν όπλα. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τσετίν, και στο σπίτι του υποτίθεται ότι υπήρχαν όπλα. Έρευνα έγινε από την αντιτρομοκρατική την ίδια μέρα σε όλα τα σπίτια και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα… εκτός από κάποια φυλλάδια. Καθώς δεν βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του, η Αντιτρομοκρατική συνέλεξε φυλλάδια από το σπίτι του (και όχι από το σπίτι όπου έγινε η έκρηξη ή από το σπίτι του θανόντος) και έφερε τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής έρευνας από τα φυλλάδια στη δικογραφία.
Τι πιο λογικό, σε φυλλάδια τα οποία βρίσκονται μέσα στην οικία του να βρίσκονται τα αποτυπώματά του, αφού ο ίδιος ήταν ο ένοικος του διαμερίσματος; Στο διαμέρισμα στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στην Τριανδρία δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Τσετίν, ούτε ισχυρίστηκε κανένας από τους 40 περίπου μάρτυρες που εξετάσθηκαν ότι τον αναγνώρισε, ή ότι τον είδε να επισκέπτεται έστω και μία φορά στη ζωή του τον συγκεκριμένο χώρο. Είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης και κάτοχος πολεμικού και εκρηκτικού υλικού επειδή υπάρχουν φυλλάδια στο σπίτι του;…
Στις 18/2/2014 ο Hassan Kosar οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί και εν συνεχεία προφυλακισθηκε.
Σήμερα που τα δικαιώματα στην Ελλάδα πλήττονται βάναυσα για ολόκληρη την κοινωνία, που κάθε κίνημα και κάθε αντίσταση στη βαρβαρότητα ποινικοποιείται και καταστέλλεται εν τη γενέσει του, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Με τη σειρά τους οι Ελληνικές Αρχές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατασκευάζουν κατηγορητήρια, συλλαμβάνουν και προφυλακίζουν Τούρκους αγωνιστές κατηγορώντας τους ως «τρομοκράτες». Οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και υπέστησαν για την αντιδικτατορική τους δράση στην Τουρκία φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντιμετωπίζουν σήμερα ως πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα άδικες διώξεις, σε μια συγκυρία που ο φασισμός απλώνει και στη χώρα μας όλο και πιο έντονα την απειλητική του ανάσα.

Σχόλια

Exit mobile version