Αρχική κοινωνία Συνεχίζεται η ακροδεξιά εκστρατεία τρόμου

Συνεχίζεται η ακροδεξιά εκστρατεία τρόμου

Απειλές δέχτηκε η Μαρία Κανελλοπούλου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας δίπλα ακριβώς στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Tη βίαιη στέρηση του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας, προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποιοι από τους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγίου Παντελεήμονα, τρομοκρατώντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας.
Θύμα αυτών των ενεργειών έπεσε και η δημοτική σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη, Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία δέχτηκε φραστική επίθεση δίπλα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα το πρωινό της Τρίτης.
Με αφορμή τη σαββατιάτικη αντιρατσιστική συναυλία και βασική αιτία τις πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές της, η Μαρία Κανελλοπούλου, βρέθηκε στο στόχαστρο ακροδεξιού πανελίστα (το προηγούμενο βράδυ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή με θέμα τον φράχτη στον Έβρο) ο οποίος μαζί με έναν ακόμη της επιτέθηκαν φραστικά: «Δέχομαι αρκετά συχνά λεκτικές προκλήσεις από “τους γνωστούς αγανακτισμένους πολίτες” τις οποίες αποφεύγω και δεν απαντώ σχεδόν ποτέ», αναφέρει αρχικά η Μαρία Κανελλοπούλου, μιλώντας στο Δρόμο και περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Τρίτης: «Οι συγκεκριμένοι έψαχναν τρόπο να με προσβάλλουν και να μου επιτεθούν τουλάχιστον λεκτικά», λέει η ίδια.
Με φράσεις όπως σε «είδαμε στη συναυλία του Σαββάτου» ή «σε παρακολουθούμε και ξέρουμε πού και τι υπογράφεις» οι πρωταγωνιστές της επίθεσης τραμπούκισαν μια γυναίκα μόνη που απλά έκανε την καθημερινή της βόλτα στην πλατεία της περιοχής: «Δεν θέλω να αντιδικώ με αυτούς τους ανθρώπους. Αισθάνομαι πως δεν έχω να μοιράσω τίποτα. Όσον αφορά την παρουσία μου στη συναυλία τους απάντησα πως ούτε εγώ, ούτε το κόμμα το οποίο στηρίζω ήμασταν σ’ αυτή τη συναυλία. Ωστόσο και εγώ και το κόμμα που στηρίζω θεωρούμε ότι οι δρόμοι και οι πλατείες είναι δημόσιοι χώροι και ανήκουν σε όλους. Και υπό αυτή την έννοια θα μπορούσα να είμαι ίσως όχι σ’ αυτή αλλά σε μία άλλη συναυλία», σημειώνει η Μαρία Κανελλοπούλου.
Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τον αγανακτισμένο πανελίστα να αρχίζει τους χαρακτηρισμούς: «Δεν ντρέπεσαι, που σε βγάλανε και δημοτική σύμβολο», της λέει με απαξιωτικό και υποτιμητικό ύφος ενώ έχουν αρχίσει να την πλησιάζουν…
Η απειλή της Μαρίας Κανελλοπούλου πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ήταν αυτή που έδωσε τέλος στο επεισόδιο.
Κάπου εκεί και μετά από συνεννόηση της δημοτικής συμβούλου με την Ανοιχτή Πόλη, ορίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα το μεσημέρι στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα παρουσία της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Ελένης Πορτάλιου.
«Όταν με ρώτησε ο διοικητής το λόγο που βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα του απάντησα πως θέλω να επιβεβαιώσω το δικαίωμά μου να κυκλοφορώ στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύω και ότι οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν σε κάποιον αποκλειστικά», υπογραμμίζει με νόημα η Μαρία Κανελλοπούλου.
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, ο πρωταγωνιστής της επίθεσης μαζί με άλλους «αγανακτισμένους» ήταν έξω από το Α.Τ. της περιοχής.
Χωρίς δισταγμό και με περισσό θράσος δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά ακόμη και εκείνη την στιγμή, παρουσία του διοικητή του τμήματος, όταν ο ένας εξ αυτών είπε στον Χάρη Κωσταντάτο πως θα του βγάλει τα άντερα έξω (…), με αποτέλεσμα την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα.

 

Σχόλια

Exit mobile version