Αρχική κοινωνία εργασία Συνεχίζει να απολύει «δανειζόμενους» η Εθνική Τράπεζα

Συνεχίζει να απολύει «δανειζόμενους» η Εθνική Τράπεζα

Με κινητοποιήσεις απαντά το σωματείο τους και ζητά τη συμπαράσταση των τακτικών υπαλλήλων της ΕΤΕ

Με την καταγγελία ότι οι απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) έχουν φτάσει τις 12 από τις αρχές του καλοκαιριού και με τη βεβαιότητα ότι δεν θα είναι οι μόνες, ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, προχώρησε σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, για τους εργαζομένους των εταιριών ICAP Outsourcing Solutions, Mellon Technologies, MFP, Printec, Action Line, Εθνοdata που απασχολούνται για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.
Όπως καταγγέλλουν οι «ενοικιαζόμενοι» τραπεζικοί υπάλληλοι, η Εθνική Τράπεζα αφού επιδοτήθηκε γενναία από το κράτος για να ξανασταθεί στα πόδια της, απολύει τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους, ενώ παραβιάζει την ίδια τη δέσμευσή της για μετακίνηση σε άλλη θέση των 2 πρώτων απολυμένων του περασμένου καλοκαιριού. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως στις καταγγελίες τους προς την Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ απαντούν επιμόνως ότι ουδεμία σχέση έχουν με όσους εργάζονται (ακόμα και για… δεκαοχτώ χρόνια) για την Τράπεζα μέσω εταιριών. Δεν δέχονται ότι ο έλεγχος στεγαστικών δανείων, η ανάπτυξη και συντήρηση των συστημάτων πληροφορικής, η εξυπηρέτηση πελατών είναι πάγιες και διαρκείς ανάγκες μιας Τράπεζας!
Οι «ενοικιαζόμενοι» τραπεζικοί υπάλληλοι που βρέθηκαν έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της ΕΤΕ, ζητούν τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή και των τακτικών υπαλλήλων της Εθνικής στις κινητοποιήσεις τους, διευκρινίζοντας πως ούτε αυτοί θα «ξεφύγουν» από την τακτική της τράπεζας να απολύει και να προσλαμβάνει με ελάχιστους μισθούς, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση.

Σχόλια

Exit mobile version