Αρχική πολιτική αριστερά Συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΣΕ) του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Athens Imperial, όπου θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης του συμμαχικού σχήματος τη νέα περίοδο και η συγκρότηση οργάνων. Επίσης, στη συνεδρίαση θα μιλήσει, στις 12:30, ο πρόεδρος της Κ.Ο., Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το εισηγητικό σημείωμα της Γραμματείας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση με την «πλήρη υποταγή της στις επιταγές των κυρίαρχων εκφραστών του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου», κλιμακώνοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή. Τις εργασίες θα απασχολήσει, επίσης, το «κίνημα των αγανακτισμένων» και η «κατάσταση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος».
Ακόμα, θα συζητηθούν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στο διάστημα από τη Συνδιάσκεψη μέχρι σήμερα όπως «η συμφωνία της 21η Ιουλίου, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που κυοφορούνται, η ψήφιση του νόμου για την παιδεία και η σύγκλιση των αστικών πολιτικών δυνάμεων».

Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περίοδο
Οι στόχοι του σχήματος, όπως αναφέρονται στην εισήγηση της Γραμματείας είναι «η συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική», η ανατροπή της κυβέρνησης, η ήττα του δικομματισμού, αλλά και της λογικής της συναίνεσης που διαμορφώνεται στα δύο κόμματα εξουσίας. Ανάμεσα στους στόχους του συμμαχικού σχήματος είναι και «η σύγκλιση του κινήματος της πλατείας με το παραδοσιακό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα», η μαζική και αγωνιστική παρουσία στη ΔΕΘ, αλλά και η πρωτοβουλία για πολιτική συνεργασία με τις δυνάμεις της αριστεράς.

Αποφάσεις Θεματικής για την Παιδεία
Ήδη, πάντως, η Θεματική Επιτροπή Παιδείας (Θ.Π.) έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, μετά την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα η Θ.Π. αποφάσισε «να ζητήσει την δημιουργία ηλεκτρονικής λίστας επικοινωνίας των μελών της ΠΣΕ, κατά τα πρότυπα των λιστών της Γραμματείας» και θα προτείνει «οι εκπαιδευτικοί, με προεξάρχοντες τους πανεπιστημιακούς, να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα στη διαδήλωση της ΔΕΘ, δημιουργώντας π.χ. «ανθρώπινη ασπίδα», ενόψει πιθανής εισβολής της αστυνομίας στο υπό κατάληψιν ΑΠΘ, ως «πρόβας τζενεράλε» για την κατάργηση του ασύλου».
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας για την κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου μπορεί και πρέπει να πάρει τα χαρακτηριστικά του μεγαλειώδους αγώνα για το άρθρο 16, το 2007» και καλεί τους φοιτητές και τους γονείς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να «συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες της για το σκοπό αυτό». Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η διοργάνωση σειρά συζητήσεων σε τοπικό επίπεδο και μια κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «τις αντιστάσεις και τον αγώνα για την κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου».
Γ.Κρ.

 

Σχόλια

Exit mobile version