Αρχική πολιτική αριστερά Συνεδρίαση συγκρότησης και καταμερισμών

Συνεδρίαση συγκρότησης και καταμερισμών

Τι συζητήθηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη Τετάρτη 14/9 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μελών της, αλλά και του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ολοκλήρωση της τυπικής συγκρότησης του οργάνου, καταλήγοντας σε έγκριση μιας σειράς καταμερισμών δουλειάς, περιλαμβανομένου του Γραφείου Τύπου. Πάντως, κατόπιν των επιφυλακτικών τοποθετήσεων αρκετών μελών, η «κρίσιμη» επιτροπή επαφών με άλλες πολιτικές δυνάμεις παραπέμφθηκε σε  επόμενη συνεδρίαση, ώστε να προηγηθεί μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση και συνακόλουθα να υποβληθεί στη γραμματεία ένας σχεδιασμός για τους στόχους των επαφών.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης θίχτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα θέματα της συγκυρίας. Επιχειρηματολογώντας για τη λογική με βάση την οποία οφείλει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση δηλαδή μιας ριζικής πολιτικής ανατροπής μέσα από παλλαϊκό ξεσηκωμό, ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ πρότεινε μεταξύ άλλων την ανάληψη πρωτοβουλιών για ένα μαζικό και οργανωμένο κίνημα άρνησης πληρωμής των χαρατσιών – υπέρ του οποίου εκφράστηκαν, εξάλλου, και άλλα μέλη της γραμματείας.
Ο ΣΥΝ στην τοποθέτησή του εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός, με βάση το δικό του απολογισμό για αρνητικά, όπως τελικά τα εκτιμά, αποτελέσματα των κινημάτων «δεν πληρώνω» στα διόδια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Έτσι, φάνηκε να προκρίνει τον περιορισμό σε μια προσεκτική στάση «νομικής κάλυψης» κινημάτων που τυχόν αναπτυχθούν με πρωτοβουλία κοινωνικών δυνάμεων.
Η ΚΟΕ, από την πλευρά της, θεωρεί ότι μια τέτοια στάση βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες που γεννά η νέα βίαιη απειλή κυβέρνησης και τρόικας ενάντια στην επιβίωση πλατιών λαϊκών στρωμάτων.                             

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version