Αρχική κοινωνία εργασία Συνδικαλιστές εναντίον εργαζομένων

Συνδικαλιστές εναντίον εργαζομένων

Στον OTE, διοίκηση και στελέχη συνδικάτων τιμωρούν όσους διαμαρτύρονται

Μια περίεργη σύμπραξη της διοίκησης και συνδικαλιστών του ΟΤΕ εναντίον εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν για συνθήκες εργασίας, καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συσπείρωση Εργαζομένων του οργανισμού (ΑΣΕ-ΟΤΕ). Είναι γνωστό το ιδιόμορφο εργασιακό καθεστώς που έχει επιβάλει η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ και η ανεκτικότητα με την οποία οι ηγεσίες των συνδικάτων αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια όλες αυτές τις παρεμβάσεις. Αυτή τη φορά, όμως, οι καταγγελίες σκιαγραφούν και την καθαρά αντεργατική στάση συνδικαλιστών, οι οποίοι υποτίθεται πως θα έπρεπε να στέκονται στο πλάι των εργαζομένων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες που έφτασαν στην εφημερίδα, στο κατάστημα του ΟΤΕ στην οδό Αθηνάς, εργαζόμενοι και πελάτες επί μια ολόκληρη εβδομάδα βίωναν ένα αποπνικτικό περιβάλλον χωρίς εξαερισμό και κλιματισμό. Στο κατάστημα αυτό έχουν καταργηθεί όλα τα παράθυρα -παράνομα όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες- και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικού αερισμού. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν προς τους προϊσταμένους τους χωρίς αποτέλεσμα κι έφτασαν στο σημείο να αγοράσουν ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν. Ειδοποίησαν και το σωματείο τους (ΠΑΣΕ), το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε καν στο χώρο. Οι συνδικαλιστές της ΑΣΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν, κάλεσαν την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία επιβεβαίωσε στο πόρισμά της τις συνθήκες και ζήτησε από τους αρμόδιους να επιληφθούν του προβλήματος.
Όμως και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Αντιθέτως, με απόφαση του υπευθύνου για τα καταστήματα της Αθήνας υποδιευθυντή καθαιρέθηκε ο υπεύθυνος πωλήσεων του καταστήματος και μετατέθηκε εργαζόμενη, η οποία μάλιστα είναι και έγκυος. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκράτησης των εργαζομένων και μάλιστα στο πρόσωπο του «πιο αδύναμου κρίκου». Η συγκεκριμένη εργαζόμενη που μετατέθηκε ανήκει στη θυγατρική OTEplus και απασχολείται με το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικίασης στο κατάστημα του ΟΤΕ, ενώ παρότι έγκυος αναγκάστηκε να υποστεί όλη την επικίνδυνη κατάσταση της εργασίας.
Ο υποδιευθυντής ο οποίος επέδειξε αυτή την… πυγμή τυγχάνει συνδικαλιστής και η παρέμβασή του χρεώνεται στην περίεργη σύμπραξη διοίκησης και συνδικαλιστών στον ΟΤΕ, για την οποία έχουμε ασχοληθεί και σε παλαιότερα δημοσιεύματα (φ. 105, 18/2/2012).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΣΕ, «αιτία για την κατάπτυστη αυτή ενέργεια αποτέλεσε η έγγραφη διαμαρτυρία που έκαναν οι εργαζόμενοι κατά του προέδρου και της διοίκησης του σωματείου τους που δεν τους κάλυψε». Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε παρέμβαση που έκαναν συνδικαλιστές της ΑΣΕ για να προστατέψουν τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ-ΟΤΕ) κάλυψαν το συγκεκριμένο υποδιευθυντή. Ο πρόεδρος, δε, του ΠΑΣΕ δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων, ενώ ο ίδιος ο τιμωρός συνδικαλιστής δήλωσε «εγώ διευθύνω και κάνω ό,τι θέλω!». Η ανάθεση σε συνδικαλιστές να βγάζουν τη «βρόμικη» δουλειά για λογαριασμό της διοίκησης του οργανισμού φαίνεται ότι έχει και… αντίτιμο, αν πιστέψουμε τις έγγραφες καταγγελίες της ΑΣΕ περί δωρεάν παραχώρησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης στους παραπάνω συνδικαλιστές.
Γ.Κατ.

 

Σχόλια

Exit mobile version