Αρχική πολιτική αριστερά Χρ. Καπάταης: Συναντιόμαστε με την ιστορική Αριστερά

Χρ. Καπάταης: Συναντιόμαστε με την ιστορική Αριστερά

Η ομιλία του Χρ. Καπάταη (πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας) στη Συνέντευξη Τύπου του Μετώπου για τις περιφερειακές εκλογές στην Αττική

Εμείς, σοσιαλιστές, δημοκράτες, πιστοί στις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, κοινωνικής απελευθέρωσης σε αυτή τη χρονική στιγμή, συναντιόμαστε με την ιστορική Αριστερά, μη ανεχόμενοι τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της σημερινής κυβέρνησης σε όλο και πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα και πολιτικές. Δυστυχώς, από το συμβόλαιο με το λαό φτάσαμε στο συμβόλαιο με το ΔΝΤ και την τρόικα. Από την υποψηφιότητα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη φτάσαμε στον κύριο Τατούλη.
Είναι, λοιπόν ,επιτακτική ανάγκη ο κοινός μας αγώνας για την ανατροπή του Μνημονίου και των εκφραστών του. Μεγαλύτερη ανάγκη είναι η διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων, όπου ο λαός θα μπορέσει να επιβάλλει τις απαραίτητες για τον τόπο λύσεις. Και λύσεις υπάρχουν. Ο μονόδρομος του Μνημονίου είναι η μεγάλη πλάνη. Θα πρέπει να αποτινάξουμε τα ενοχικά σύνδρομα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και με θάρρος και ελπίδα όλοι, με τη συμμετοχή μας, να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο τη συνεχιζόμενη πτώση του βιοτικού επιπέδου κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το μαρασμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, του αυτοαπασχολούμενου και όλων των ανθρώπων της εργασίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το μέλλον των παιδιών μας να είναι η νέα μετανάστευση ή η ανεργία. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις βάρβαρες επιθέσεις στο κοινωνικό κράτος, την πρόνοια και τις επιχειρήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος και ωφέλειας.
Έτσι, λοιπόν, καταθέτουμε όλες μας τις δυνατότητες και δυνάμεις στον κοινό μας αγώνα με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

Σχόλια

Exit mobile version